Şehit cenazelerinde siyasi gerginlik: Üç ilde CHP çelenkleri parçalandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e Manisa yapılan protestonun ardından Gaziantep, Gümüşhane ve Malatya’da toprağa verilen şehitlerin cenazelerinde yine CHP'ye ait çelenkler parçalandı.

Gündem 27 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

12 şehit veren Türkiye yasa büründü. Şehitlerin cenazesinde yaşlar döküldü, ağıtlar yükseldi. Ama yükselen tel şey acı değildi; Türkiye iç politikasındaki gerginlik de çok arttı. Gerginliğin hedefi özel olarak Cumhuriyet Halk Partisi.

İlk olay, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak için de memleketi Manisa’daki Saruhan Bey Camii’nde cenaze töreninde yaşandı. Cenaze namazına gelen CHP lideri Özgür Özel camide bir grup tarafından yuhalandı. CHP’li Özel korumaları eşliğinde cenaze namazının kılınacağı alana güçlükle girdi. Caminin bahçesine giren Özel burada da “Özgür dışarı” sloganı ile karşılaştı.

Şehidin cenazesinin camiye getirilişinin ardından cenaze namazı kılındı. Özel cenaze töreninin ardından alandan çıkmak üzereyken kalabalık tepki gösterdi. Tepki gösterenlere emniyet güçleri ve korumalar güçlükle müdahale edebildi. Güvenlik çemberi içerisinde alandan çıkan CHP’li Özel buradan Manisa Valisi Enver Ünlü’nün makam aracıyla ayrıldı.

Cenazenin ardından görüntüler Türkiye’nin gündemi haline geldi. Kimi tepkinin sebebinin CHP’nin TBMM’de yayınlanan ortak bildiriye imza atmaması olduğunu söyledi, kimi ise tepkinin organize bir provokasyon olduğunu öne sürdü.

10Haber’den Caner Polat’a konuşan Şehit Enis Budak’ın amcası Kenan Budak “Protestolarla ailemizin ilgisi olamaz. Özgür Bey bizim ailenin de çocuğudur. Kim yaptıysa kınıyoruz, lanetliyoruz” demişti.

Üç şehit cenazesinde çelenkler parçalandı

Ancak CHP’ye yönelik tepkiler o cenazeyle sınırlı kalmadı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından da PKK ile siyasi işbirliği içinde olmakla suçlanan CHP, dün üç cenazede daha tepkilerin hedefiydi.

Gaziantep’te Şehit Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem’in cenaze töreninde naaşın mezarlığa getirilmesi beklenirken bir kişi CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in çelengini parçalayıp  tören alanı dışına atmıştı. Çelengi parçalayan kişinin 24 Haziran 2018 seçimlerinde AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Kenan Öztürk olduğu ortaya çıkmıştı.

Gümüşhane ve Malatya’daki cenaze törenlerinde şehitler için gönderilen CHP çelenkleri yine parçalandı.

Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde toprağa verildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in cenazeye gönderdiği çelenk cami avlusunda bir kişi tarafından kırılıp parçalandı.

Irak’ın kuzeyinde şehit düşen altı askerden Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın için Malatya’da düzenlenen cenaze töreninde de, Gaziantep ve Gümüşhane’deki cenazeler gibi CHP çelengine saldırı oldu.

Saldırganın şehit yakını olmadığı öğrenildi

CHP Gümüşhane Belediye Başkan adayı ve emekli asker Bedri Ağaç şehit cenazesinde Özgür Özel’in çelenginin parçalandığı anları anlattı. Ağaç  “Sayın genel başkanımız Özgür Özel’in cenazeye gönderdiği çelengi meczubun biri vurup parçalamış, utanmaz arlanmazlar. Kendisini bu memleketin sahibi sananlar var. Bu memleket 86 milyonun memleketi. Herkes bu memlekette vatan evladı, kimse hain değil. Bu provokasyonlarla hiçbir şey elde edemezsiniz. Çocuklarımızın şehit olmasının müsebbibi olanları Allah kahretsin. Şimdi kendi eksikliklerini gidermek için CHP’yi hedef göstermeye çalışıyorlar yazıktır, ayıptır günahtır. Biz bu vatana, bayrağa bağlılığımızı sürdüreceğiz” dedi.

 

Yurdun dört bir yanında şehitlere son görev: Kızım sensiz büyüyecekYurdun dört bir yanında şehitlere son görev: Kızım sensiz büyüyecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.