Tevhid bayrağı taşıyan adama yumruk atan genç tutuklandı

İstanbul Galata’daki Gazze mitingine elinde ‘tevhid’ bayrağıyla giden bir eylemciye yoldan geçen bir genç önce tepki gösterdi, sonra yumruk attı. Eylemci burnundan yaralanırken yumruk atan genç tutuklandı.

Gündem 2 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Yılın ilk gününde İstanbul Galata’da Ak Parti’ye yakın derneklerin organize ettiği ‘Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet’ mitingi öncesi sosyal medyada çok tartışılan bir olay yaşandı.

Mitinge katılan ve elinde ‘hilafet’ bayrağı bulunan İsmail Aydemir Şişhane Meydanı’ndaki iş merkezinin önünden geçtiği sırada bir kişi tarafından dövüldü.

Aydemir’in burnundan yaralandığı görüntüler ise sosyal medyanın gündemine oturdu.

Kaçan genci trafik polisleri yakaladı

Saldırıyı gerçekleştiren şüpheli olay yerinden uzaklaşırken bölgede görev yapan trafik polisi tarafından yakalandı. Burnundan yaralanan Aydemir polis ekiplerince Taksim İlkyardım Hastanesi’ne götürüldü.

Üniversite öğrencisi olduğu belirlenen şüpheli E.A. Karaköy Polis Merkezi’ndeki işlemlerinin ardından sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı.

‘O neden dışarıda?’ sorusu

Sosyal medyada binlerce yurttaş ise hilafet bayrağı açan şahıs hakkında neden işlem yapılmadığını sordu.

Tepki gösterenlerden biri de sanatçı Mustafa Sandal’dı. Sandal, sosyal medyada yaptığı paylaşımda “Hilafet bayrağı açmak” ciddi bir suç! Anayasal düzene karşı çıkan o vatandaş neden gözaltında değil? Üstelik polisin yanında bir kez daha açmış o bez parçasını!” ifadelerini kullandı.

Bilal Erdoğan 'Gazze' mitinginde: 'Sermaye sahipleri ayağını denk alsın'Bilal Erdoğan ‘Gazze’ mitinginde: ‘Sermaye sahipleri ayağını denk alsın’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.