Ahmet Nur Çebi’den Hasan Arat’a yanıt: Tüpraş…

Beşiktaş'ın eski başkanı Ahmet Nur Çebi yeni başkan Hasan Arat'ın Tüpraş'ın sponsorluk için verdiği para ile ilgili yaptığı suçlamaya sert yanıt verdi. İlk Divan Kurulu'nda kürsüye çıkacağını açıkladı.

Spor 3 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Beşiktaş'ın eski ve yeni başkanları Tüpraş'ın sponsorluğundan gelen para üzerinden birbirine girdi.

Beşiktaş’ta Aralık ayında yapılan genel kurulda başkan seçilen Hasan Arat katıldığı ilk Divan Kurulu toplantısında Ahmet Nur Çebi ile devir teslim yapmadıklarını belirterek eski yönetime maddi konularda suçlamalarda bulundu.

Arat şunları söyledi: “Sayın Rahmi Koç’a teşekkür ediyorum. Anlaşma imzalandı, Beşiktaş bir türlü stat sponsorluğunu sağlayamamıştı. Her zaman olduğu gibi Rahmi Bey yardıma koştu. Sonra ne oldu biliyor musunuz? Tüfe-tefe enflasyon farkları nasıl hesaplanıyor demiştiniz ya, 21-25 Eylül’de Tüpraş’ın üç senelik parası alınıyor. Hani ben dedim ya itiraz ettiler, hayır öyle değil dediler, o meşhur gazetecilere yazı yazdırdılar Hasan Arat yalanlandı diye. Hatırlıyor musunuz? Onlar şimdi utanıyor mu burada. İnşallah utanıyorlardır. 25 Eylül’de para alındı. 6 Ekim’de kongre kararı alındı. Biz kongre kongre diye bastırıyoruz kimse oralı olmadı. 6 Ekim’de genel kurul kararı alındı. Para ne zaman harcandı? 30 Kasım’da. Kongreden bir gün önce. Nasıl memnun oldunuz mu. Sonra tüm yöneticilerin 130 milyon lirası öyle ya da böyle ödendi. Kulübe ne kaldı, Kaan Bey araştırıyor, bakacağız. Teslim edilmedi daha. Bunları ben konuşmak zorunda kaldım.”

Beşiktaş genç yıldızıyla dört sene dahaBeşiktaş genç yıldızıyla dört sene daha

Beşiktaş’ın eski başkanı Ahmet Nur Çebi bu sözlere yazılı bir açıklamayla yanıt verdi. Özetle açıklama şöyle…

Hasan Arat’ın sözleri gerçek dışı: Ailevi bir rahatsızlık nedeniyle hastanede olduğum bir günde yapılan Beşiktaş Jimnastik Kulübü 2023 Yılı 3. Olağan Divan Kurulu’nda dile getirilen bazı iddialara cevap vermem gereği hasıl olmuştur. Hasan Arat Bey’in söz konusu toplantıda söylemiş olduğu “Stat sponsorluk anlaşması karşılığı Tüpraş’tan tahsil edilen bedeller ile eski yöneticilerin kulüpten alacaklarının ödendiğini düşünüyoruz ve araştırıyoruz” ifadesi tamamıyla gerçek dışıdır.

Art niyetli algı yaratma faaliyeti: Öncelikle bir saat bile sürmeyecek bu konuyu araştırmak mümkünken günler geçmesine rağmen henüz araştırılmadığının söylenmesi art niyetli bir algı yaratma gayretidir. Araştırıldığında bunun söylendiği gibi olmadığını anında görmek mümkünken bunun bu şekilde ifade edilmesi ve araştırılmaması veya araştırılmış ise bu şekilde ifade edilmesi sonucu Beşiktaş camiasının yönlendirmeye çalışılmasını üzüntü ile karşıladım.

Yeni yönetimi kaynak aramak zorunluluğunda bırakmadık: İncelendiğinde görüleceği üzere iyi niyetle fedakarlık yaparak kulübün ihtiyacı olduğu anlarda kulübe kasa kolaylığı sağlayan başkan ve bir önceki yöneticilere ödemeler 2024 yılı içindeki kulüp alacaklarının karşılığı olarak alınan muhtelif çeklerle yapılmış olup yeni yönetimin ödemek için ayrıca kaynak arama zorunluluğu söz konusu değildir.

Tüpraş’ın ödemelerinden yöneticilere giden para olmadı: Tüpraş’ın sponsorluk bedeli karşılığı yaptığı ödemelerin büyük kısmıyla banka kredi borçları ödenmiş olup bir kısmı da gelen yeni yönetimin kullanabileceği şekilde banka hesaplarında mevcut halde bırakılmıştır. Özetle Tüpraş’ın ödemelerinden hiçbir bedel eski yönetici alacaklarına ödenmemiştir. Tüpraş ödemelerinin 2/3’ü banka kredisine, 1/3’ü de yeni yönetimin kullanabileceği şekilde kasada bırakılmıştır.

Kasa kolaylığını umarım onlar da sağlar: Umarız ki genel teamül olan daha önceki yöneticilerin sağladığı gibi kasa kolaylığı şu anki yöneticiler ve başkan tarafından da sağlanacaktır. Beşiktaş’ta görev yapan başkan ve yöneticilerin görev ve sorumluluklarından doğan bu uygulamaya ihtiyaç olduğunda bu yolla destek vermeleri gerekir.

Eric Bailly'nin Beşiktaş'a maliyeti belli oldu: Dakikada 121 bin liraEric Bailly’nin Beşiktaş’a maliyeti belli oldu: Dakikada 121 bin lira

Kasada nakit parayla bıraktık: Göreve geldiğim anda ihtiyaç olan altı ay gibi geçmiş sürede ödenmemiş borçlar bu yolla ödenmiş ve giderken de geçmişe yönelik hiçbir borç bırakılmadığı gibi kasada ihtiyaçta kullanılmak üzere nakit para bırakılmıştır.

Cezaları yöneticiler cebinden ödedi: İddia edildiği üzere Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yöneticilerimizin ve şahsımın yapmış olduğu gibi kulübün hakkını korumak amaçlı açıklamalardan dolayı verilen fahiş cezalar yöneticiler tarafından ödenmiş olup ayrıca kulüp kasasından hiçbir şekilde böyle bir bedel ödenmemiştir. Bu durum Denetleme Kurulu tarafından incelenip rapor edilmesine ve bu bilinmesine rağmen dört yıldır kulübe uğramayan bir kişi tarafından yine art niyetli olarak gündeme getirilmiştir.

10 yılın raporunu çıkardık: Dört yıl önce başkanlığa yüzde 68 oylarıyla geldiğim genel kurulun ve camianın isteği ve de beklentisi nedeniyle talimatımla son 10 yılın özel amaçlı incelemesi yaptırılmış ve çıkan rapor öncelikle hukuk büromuz tarafından analiz edilerek gereğinin yapılması için özel bir hukuk bürosuna ve aynı zamanda ilgili bakanlıklara ve SPK’ye gönderilmiştir.

Raporu istedikleri zaman görebilirler: Bu rapor ayrıca kulübümüzün Denetleme Kurulu ve Divan Kurulu Başkanlığı’na da gönderilmiş olup mevcut yönetimimiz bu hususta bilgi ve gereği için kulübün hukuk bölümünden istediği anda bu raporu görmeleri mümkündür. Bu rapor yasal çerçevede işleme tabii tutulmuş olup saklanması ve ulaşılmasının engellenmesi söz konusu olmamıştır. Umuyoruz ki yeni yönetim bu konuda hassasiyet gösterecek ve ısrarla üzerinde durarak camiayı bilgilendirecektir. Defalarca dediğim gibi her yeni yönetimin bir önceki dönemi denetlemesi kulübümüzün bir teamülü olmalıdır.

CAS’ta olan davamız yoktur: Şu anda CAS’ta hiç bir davamız yoktur, son dava eski oyuncu Victor Ruiz’in pandemi döneminde hiçbir görüşme yapmadan liglerin tatil olduğu ve durumların belirsiz olduğu sıkıntılı günlerde kontratını feshederek gitmesi ile oluşmuştur. Kendisi dışında hiçbir oyuncumuzun yapmadığı haksız bir uygulama yapmıştır. Kulübümüzle olan yıllık sözleşmesi 1.800.000 euro olan bu oyuncu İspanya’da bir takımla 800.000 euro’ya anlaşmış olup CAS, farkı 1.000.000 Euro x 2 yıllık bedelin ödenmesini hükmetmiştir.

Cezayı kompanse ettik: Beşiktaş onun yerine Wellinton transferini gerçekleştirilmiş olup bu oyuncu sadakatle 800.000 Euro’ya oynamıştır. 1.800.000 euro alacağı olan bir oyuncunun yerine kulübümüzün 800.000 euro bedelle bir oyuncuyla anlaşmış olması aslında mahkemenin hükmettiği cezayı kompanse etmiştir. Ayrıca bu ödeme ile ilgili yapılacak meblağ bankada blokedir ve yeni yönetimin bu meblağ için bir finansman yükü söz konusu değildir.

Beşiktaş’ta Rachid Ghezzal'a afBeşiktaş’ta Rachid Ghezzal’a af

Beşiktaş’ın başarısını istiyorum: Ancak belirtmek isterim ki Beşiktaş’a hizmet etmek nefes aldığım sürece vazifemdir. Yanlış açıklamalar yapmadan önce tarafıma da konuların sorulması dahil olmak üzere talep edecekleri hizmetleri vereceğimizin bilinmesini önemle belirtmek isterim. Beşiktaş’ın başarısını isterim, başkalarının başarısızlıkları ile beslenen olmadım ve olmayacağım…

İlk Divan Kurulu toplantısında yanıt vereceğim: Bu hususlarla ilgili ve bundan sonra yapılacak yalan yanlış haksız suçlamalarla ilgili olarak ilk Divan Kurulu toplantısı ile Mali Genel Kurul’da ve basına açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğim. Bu vesile ile tüm spor kamuoyunun ve Beşiktaşlıların yeni yılını en içten dileklerimle kutlar; sağlık, sıhhat, başarılar dilerim. En büyük Beşiktaş.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.