Buz pistine dönen yolda zincirleme kaza: 2 ölü, 8 yaralı

Kars'ta kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda bir kamyon ve iki otobüsün karıştığı zincirleme kazada iki kişi öldü, sekiz kişi de yaralandı. Kars Valisi Ziya Polat yaralılardan ikisinin de durumunun ağır olduğunu bildirdi.

Gündem 5 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Yeni yılla birlikte ülkenin doğusunda kar yağışı etkili olmaya başladı. Yağışın etkili olduğu Kars’ta şehirler arası yollar buz pistine döndü. Yıl boyunca sürücülerin dikkatsizliği, yorgun araç kullanımı, hız aşımı, araç bakımının geciktirilmesi gibi sebeplerle yaşanan otobüs kazalarına kışın etkisini göstermesiyle kayganlaşan yollar da eklendi. Kars’ta yaşanan zincirleme kazada iki kişi öldü, sekiz kişi de yaralandı. Kaza, Erzurum’un Horasan ilçesi ile Kars’ın Sarıkamış ilçesi arasındaki kara yolunun Karakurt mevkisinde saat 07.45 sıralarında meydana geldi. Gece yağan kar sebebiyle kayganlaşan yolda kayan kamyona, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Bir başka yolcu otobüsü de kayarak önündeki otobüse çarptı.

Katliam gibi otobüs kazası: 6 ölü, 43 yaralıKatliam gibi otobüs kazası: 6 ölü, 43 yaralı

Kazadan etkilenenlerin araması üzerine bölgeye AFAD, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Araçta sıkışan otobüs şoförü, ekipler tarafından kurtarıldı.

Turgut Reis firmasına ait otobüs ile üzerinde Derince Belediyesi yazan otobüs ve kamyonun karıştığı zincirleme kazada 2 kişi hayatını kaybetti, yaralanan 8 kişi Sarıkamış Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Kazaya karışan otobüslerden birinin, Kocaeli Sarıkamışlılar Derneğinin organizasyonuyla Sarıkamış’taki anma törenlerine gidenleri taşıdığı ve otobüsün Derince Belediyesince derneğin talebi üzerine tahsis edildiği öğrenildi.

Olay yerinde incelemede bulunan Kars Valisi Ziya Polat, yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğunu belirtti, “Durumuna göre Kars ya da Erzurum’a sevk edeceğiz” dedi. Polat, daha sonra ekiplerden çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Öte yandan kazanın meydana geldiği bölgede, kar, sis ve buzlanma etkili oluyor.

7 ayda 3 bin 713 otobüs kazası: 'Şerit ve mesafe takip sistemlerini söküyorlar'7 ayda 3 bin 713 otobüs kazası: ‘Şerit ve mesafe takip sistemlerini söküyorlar’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.