Fatih Terim Yunanistan’da ama gölgesi burada

6 Ocak 2024
Bu hatıra fotoğrafı yeni ortaya çıktı. Seçil Erzan ve nişanlısı Candan Gürol, Fatih Terim'le, Terim'in Bodrum'daki evinde.

Geçen yılda bırakacağımızı ve mahkemesi de başladığından bu yıl üzerinde fazla konuşmadan sadece haberlerden takip edeceğimizi sandığım Seçil Erzan vakası bu yıl da gece sohbetlerimizin ana konusu olmayı sürdüreceğe benziyor.

Çünkü iş gerçekten daha da ilginç ve heyecanlı hale gelmeye başladı. 

Yılın ilk buluşması olarak adlandırdığımız gece için Levent’teki mekana girince sevinerek gördüm ki hemen bütün arkadaşlarım 10haber.net‘te Seçil Erzan davasındaki gelişmeleri mükemmel özetleyen haberi dikkatle okuyordu. Doğal olarak süren sohbetin konusu da buydu.

Eski yazılarımdan da hatırlayacaksınız benim ‘alemi yakından tanır’ diye tanımladığım ağır avukat abimiz ‘Çocuklar, okuduğum kadarıyla bu iş yavaştan Seçil Erzan davası olmaktan çıkıp örgütlü dolandırıcılık davasına dönüşecek galiba’ dedi. 

‘Hatta Seçil Erzan sanık olmaktan çıkıp müşteki haline dönüşürse de şaşırmam’ deyince bu tabii ki gecemizin en hararetli tartışmasının başlangıcı oldu. Abi bunu sadece bizi provoke etmek için söylemiş olsa da, tuzağına düşmüştük.

10Haber’deki haberde Seçil Erzan’ın tutuklanmadan önce kırdığı söylenen cep telefonunda yer alan konuşma ve mesajlaşmaların dökümünden oluşan 176 sayfaya yaklaşan dokümanda herkesi tek başına dolandırdığı söylenen Seçil Erzan’ın etrafının sanki yavaş yavaş  sarıldığı görülüyordu. 

Etrafını saranların fonun banka ile alakasını olmadığını bildikleri halde yine de sisteme yeni para girmesi için onunla birlikte çalıştıkları ve yeni para verecek insan aradıkları görülüyordu.

İşi daha da ilginç yapan ortak çalıştıkları görülen tüm bu kişilerin ortak noktasının Fatih Terim olmasıydı. 

Örneğin Seçil Erzan’ın etrafını ahtapot gibi saran bu kişiler arasında sevgilisi ve Fatih Terim’in avukatı Candaş Gürol  ile Terim’in yakın çalışma arkadaşı Müfit Erkasap’ın eşi Nur Erkasap ve kayıtlarda daima ‘artık parası kalmadığından’ en çok şikayet  eden Arda Turan’ın da olduğu görülüyor.

Bu isimleri hatırlatan ağır abimiz bunların sisteme yeni para bulmak için nasıl çalıştığının yeni belgelerde görüldüğünü ve bunun da çete gibi örgütlendikleri yorumuna yol açma ihtimali olabileceğini söyledi.

Fanatik Galatasaraylı olan bir arkadaşımız ‘Peki bu tür bir suçlama olursa buna Fatih Terim de dahil edilir mi abi’ diye sordu. 

Ağır abimiz ‘Bunun aksinin nasıl olacağını şu anda görebilmek mümkün değil. Çünkü sayılan o isimlerin hepsinin ortak noktası Fatih Terim gibi gözüküyor. Terim’in Seçil Erzan’ı kızı gibi sevdiği biliniyor. Avukatı da onun sevgilisi, en yakın çalışma arkadaşı ve onun eşi de bu işin içinde, Arda Turan ise nereeyse düşünmek için bile Fatih  Terim’e bakar durumda gibi. Bütün bunlar insanın aklına Fatih Terim’in bu aşamada Yunanistan’a gitmesi acaba savcılar tarafından fazla rahatsız edilmemek için miydi sorusunu maalesef getiriyor’ dedi.

Abimiz sonra ‘Bunu düşünmekle birlikte bir avukat olarak şunu da eklemeliyim; tabii ki çıkan kayıtların hiçbirinde Fatih Terim’in direkt suçlanmasına yol açacak bir gelişme yok, ama neredeyse örgütlü çete gibi çalıştıkları yeni belgelerde belli olan her kişinin arkasında gölge gibi Fatih Terim dolaşıyor. hayalet gibi olayın içinde dolaşıp duran bu Fatih Terim gölgesinin ne gibi gelişmelere yol açacağı ilerde verilecek yeni ifadelerle ve ortaya çıkacak yeni belgelerle belli olacak’ diye ekledi.

Fakat sohbetimizden sonra eve döndüğümde aldığım notlardan gördüğüme göre şimdiden belli bazı noktalar ise bence şöyle.

1- Galiba Denizbank bu işten darbe almadan yırtacak  gibi gözüküyor. Çünkü yeni para bulmak için ortaklaşa çalışan tüm kişiler bankanın bu işin içinde olmadığını bildiklerini ifade ediyor.

2- Fatih Terim bu davada suçlanmasa bile ilerde başının hayli ağrıyacağını söylemek mümkün. En azından bu işte para kaybeden ve ona güvenen birçok insanın güvenini kaybetmesi ihtimali var gibi gözüküyor. Fatih Terim buna üzülür mü bilemem.

3- Ben fazla katılmasam da arkadaşlarımın bir kısmı davada bu aşamada Mehmet Ağar’ın isminin de ortaya çıkarılmasının ilginç olduğunu söylüyor. Fatih Terim’in iyi arkadaşı olduğu söylenen Mehmet Ağar’ın bu aşamada sadece parası alınabilecek kişiler arasında olmasına rağmen komplo teorilerine takıntılı bazı arkadaşlarım Ağar’ın ileride Fatih Terim aleyhine oluşabilecek bir olumsuz havanın dağıtılmasına perde arkasında  yardımcı olacağına da inandıklarını söylüyor.

Anlayacağınız her kafadan bir ses çıkmaya başlamış durumda. İleride bu konunun daha da ilginç olacağı ve bizim de olayı gece buluşmalarımızda konuşacağımız kesin gibi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.