Adana Demirspor’da bir sakatlık bir ayrılık

Son olarak 19. hafta maçında Başakşehir'le 0-0 berabere kalan Adana Demirspor'da Yusuf Sarı sakatlık yaşadı, sağ bek Svensson'la yollar ayrıldı.

Spor 7 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Yusuf Sarı kötü haberi bizzat verdi.

Son dönemin futbolcu ayrılıkları ve maaş sıkıntısı söylentileriyle gündem olan takımı Adana Demirspor’da sıkıntılar bitmiyor. Takımın düşüşü Başakşehir deplasmanında sürdü. Sezona üst sıraları hedefleyerek başlayan ancak gelinen noktada hedeflerinden uzakta kalan iki takımın maçı 0-0 sonuçlandı.

Karşılaşmanın duraklama dakikalarında Adana Demirspor’un sağ kanat oyuncusu Yusuf Sarı sakatlık yaşadı ve yerini Arber Zeneli’ye bıraktı. Yusuf maçın ardından stadyum çıkışında gazetecilerin sakatlığıyla alakalı sorusuna “MR çekilecek ama büyük ihtimal yırtık var. Niye böyle olduğunu bilen biliyor. Bizimkiler biliyor” diyerek imalı bir yanıt verdi.

Svensson’la yolun sonu

Adana Demirspor’da son zamanlarda birçok farklı futbolcunun maaş ödemelerinin geciktiği haberleri yapılmıştı. Kevin Rodrigues, Younnes Belhanda gibi isimlerle yollar ayrılmış, Mbaye Niang, Gravillon ve Balotelli gibi isimlerle de iplerin kopma noktasına geldiği haberleri yapılmıştı. Yolların ayrıldığı bir diğer isim sağ bek oyuncusu Svensson oldu. 30 yaşındaki Jonas Svensson 2021 yazından bu yana Akdeniz ekibinin formasını terletiyordu.

Svensson Demirspor’a şu sözlerle veda etti: “Sevgili Adana Demirspor taraftarları, her güzel şeyin bir sonu vardır. Bana gösterdiğiniz destek için hepinize teşekkür ederim. Harika bir yolculuktu. Hem Türkiye’de hem Avrupa’da çok iyi işler yaptık. Ben ve ailem, Adana halkının gösterdiği tüm yardımları ve misafirperverliği asla unutmayacağız. Ayrıca bu 2,5 yıl boyunca tanıştığım tüm muhteşem oyunculara ve personele de teşekkür etmek istiyorum. Her şeyi mümkün kıldığın için teşekkürler Murat Sancak. Yardımlarınız için Metin Korkmaz, Gökhan Göktürk ve Alper Aslan’a teşekkür ederim. Serkan Damla’ya ve ekibine sezonun geri kalanında başarılar dilerim. Teşekkürler ve sizi asla unutmayacağım.”

Başkan Murat Sancak ise söz konusu ayrılık sonrası açıklamasında “Herkes rahat olsun. Dümende tam gaz gidiyoruz. Bazen ayrılıklar daha da güçlendirir. Transfer çalışmalarımız devam ediyor. 4-5 oyuncu alıp yolumuza bakacağız. Hedefimiz yine ilk 5 değişen bir şey yok” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.