Depremin umut fotoğrafına Japonya’dan ödül

Fotoğrafçı Murat Şengül'ün depremde Hatay'da Vafe bebeğin kurtarılması sırasında çektiği fotoğrafı Tokyo International Foto Awards'ta ödül aldı. Vafe bebeğin depremden 44 saat sonra kurtarılması o günlerde bir umut olmuştu.

Kültür Sanat 7 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İki yaşındaki Suriyeli bebek Vafe Sabha, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depreme Hatay’ın İskenderun ilçesinde yakalandı. Ailesiyle birlikte yaşadığı ev çöktü. Bu binadan, depremin üzerinden 44 saat geçtikten sonra annesiyle birlikte kurtarıldı. Kurtarılma anı Anadolu Ajansı fotoğrafçısı Murat Şengül tarafından fotoğraflandı. Vafe bebek kaygılı, korkmuş bir şekilde bakıyordu Şengül’ün objektifine. Ama öte yandan depremden 44 saat sonra enkazdan bir bebeğin kurtarılması o günlerde umut olmuştu herkese…

İşte o fotoğraf  Tokyo International Foto Awards’da habercilik dalında ödül kazandı. Şengül çektiği fotoğrafla yarışmasının Genel Habercilik dalında bronz ödüle layık görüldü.

Murat Şengül, 2011’deki Van depreminde çektiği ‘Can Suyu’ fotoğrafıyla birincilik ödülü kazanmıştı.

Murat Şengül deprem bölgelerinde çalışma konusunda deneyimli bir fotoğrafçı. 2011’de Van’da meydana gelen depremde Bayram Oteli’nin enkazında bulunan bir gence arama kurtarma ekiplerinin ilk müdahelesini yaparken çektiği ‘Can Suyu’ adlı fotoğrafıyla da Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlendiği uluslararası fotoğraf yarışmasında birincilik kazanmıştı.

2021 orman yangınlarında Şengül’ün çektiği ‘Emniyet Şeridi’ fotoğrafı da ödül almıştı.

Çektiği fotoğraflar uluslararası yayınlanda yer alıyor

Murat Şengül’ün 2021’deki Türkiye’deki orman yangınları sırasından Muğla Milas’ta çektiği ‘Emniyet Şeridi’ fotoğrafı da

 

10. İstanbul Photo Awards jürisinde dünya çapında fotoğrafçılar10. İstanbul Photo Awards jürisinde dünya çapında fotoğrafçılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.