Golcüler yoksa Abdülkerim Bardakcı var! Galatasaray takipte

Mauro Icardi ve Cedric Bakambu'nun oynamadığı maçta Galatasaray, Konyaspor'u stoperi Abdülkerim Bardakcı'nin iki ve Zaha'nın golleriyle 3-0 yendi. Lider Fenerbahçe ile puanını eşitleyen sarı kırmızılılar yeni yıla firesiz girdi.

Spor 7 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Galatasaray, Konya önünde 3 puana 3 golle uzandı.

Süper Lig’de ilk devreyi 44 puan ve averajla 2. sırada kapatan Galatasaray, 2024 yılını taraftarı önünde açtı. Konyaspor’la karşılaşan ekibin amacı, yaklaşık 1 saat önce biten maçta İstanbulspor’u 5-1 yenen Fenerbahçe’yi takibi sürdürmekti. Cimbom Icardi, Davinson Sanchez, Bakambu, Ziyech, Torreira gibi önemli oyuncularından yoksun Galatasaray’da tek hedef 3 puandı.

Galatasaray bu hedef doğrultusunda ilk yarıda rakip kaleyi adeta şut bombardımanına tuttu. Her ne kadar net pozisyon üretmekte zorlansa da rakibi üstünde baskı kuran ekip ilk 10 dakika içinde etkili oldu. Kerem Demirbay ve Zaha gibi usta ayakların şutlarında kaleci Deniz Ertaş başarılı oldu. Deniz Mertens’e geçit vermedi ve ilk yarıyı tam 5 kurtarış yaparak kapadı. 18 yaşındaki Deniz Konyaspor adına bu sezon ilk yarılarda en fazla kurtarış yapan kaleci oldu. Konyaspor’un as kalecisi Paul Bernardoni, bu sezon Süper Lig’de bir maçta en fazla 4 kurtarış yapmıştı.

Baran Aksaka Galatasaray'a döndüBaran Aksaka Galatasaray’a döndü

Konyaspor ikinci yarıda daha net pozisyonlar buldu ancak Fernando Muslera bu pozisyonlarda rakiplere izin vermedi. Dakikalar 63’ü gösterdiğinde Galatasaray çok oyuncuyla geldi, yapılan ortada Abdülkerim Bardakcı enfes bir şutla topu ağlara yollamayı başardı.

79. dakikada sarı kart gören Barış Alper Yılmaz Sivasspor maçında cezalı duruma düştü. İlerleyen dakikalarda golle rahatlayan Galatasaray rakibinin hatalarıyla farkı artırma fırsatları kovaladı. 84. dakikada Kerem Aktürkoğlu bu fırsatı buldu ancak topu yandan dışarı yolladı. Fakat 90. dakikada Kaan Ayhan’ın şutunda Deniz kurtardı, seken top Wilfried Zaha’nın önünde kaldı ve Fildişi Sahilli futbolcu boş kaleye gönderdiği topla farkı 2’ye çıkardı. Galatasaray bu golden sonra ayağını gazdan çekmedi, stoper Abdülkerim 90+3. dakikada bir kez daha sahneye çıkıp eski takımına bir gol daha attı. Bu golde asisti genç futbolcu Eyüp Aydın yaptı.

Galatasaray karşılaşmayı bu golle beraber 3-0 kazanmayı başardı. Sarı-kırmızılılar kritik haftayı, birçok eksiği olmasına rağmen 3 puanla geçti ve Fenerbahçe’yi takibi aynı puanda sürdürdü. Konyaspor ise 18 puanla 16. sırada kaldı.

Galatasaray'da Icardi bir süre yok!Galatasaray’da Icardi bir süre yok!

Okan Buruk maç sonu değerlendirmesinde “Maç öncesi iyi bir 11’e sahip olduğumuzu, kulübeden gelecek oyuncularımızın olduğunu söyledim. 30’a yakın şut attık, hücumda birçok şeyi iyi yaptık. İkinci yarı rakibe pozisyonlar verdik. Konyaspor’un tehlikeli takım olduğunu gördük. Eksik olarak görmüyoruz, tam takımdık. Seyircimiz belli bir dakikadan sonra bize daha çok katıldı, bu da bizi öne doğru itti. Önemli bir galibiyet aldık. Bu bize moral oldu.” dedi.

Buruk basında çıkan iddialara karşı “Yürüyüşümüz sürüyor. Galatasaray tarihinin en iyi başlangıcını yapmış takımız. Burada inanmış insanların payı çok büyük. Takımın üzerinde çok fazla olumsuz şeyler söylenmeye çalışıldı. Oyuncular ve biz çok mutluyuz. Takım içinden farklı şeyler yansıtılmaya çalışılıyor. Galatasaray yönetimi, Galatasaray birbirine ne kadar çok sarılırsa, buradan daha güçlü çıkacağız. Erden Bey sürekli yanımızda. Bizi karıştırmaya çalışacaklar, bunu net gördük. İçeride sarılıyoruz, bunu dışarıda da göstereceğiz.” açıklamasını yaptı.

2024 Cengiz Ünder şovla başladı... Harika Fenerbahçe2024 Cengiz Ünder şovla başladı… Harika Fenerbahçe

Buruk yeni transferlerin etkisinden bahsederken “Tanguy Ndombele ilk yarı topu öne taşıdı, rakipten toplar kazandı. Pozitif geri dönüş aldığımız oyunculardan oldu. Kaan Ayhan farklı bölgede oynadı, çok başarılıydı. Transferlerden hemen bir etki göstermelerini bekliyoruz. Cengiz Ünder için de bunu söyleyebiliriz. Eleştiri vardı, 4 gol attı. Yapıcı olmalıyız, hemen etki etmelerini bekliyoruz. Bazen az şans geliyor. Transferlerin ne kadar iyi olduğunu zaman içerisinde gösteriyoruz. Transfer üzerinden de bizi yıpratmaya çalışıyorlar. Ndombele, Kerem Demirbay, Wilfired Zaha kendini gösteriyor.” sözlerini söyledi.

Abdülkerim maç sonrası açıklamalarında “Zor bir maç olacağını biliyorduk. İçeride taraftarı arkamıza aldığımızda zor bir maç yok. Konya takımına iyi hazırlandık. Çok şükür galip geldik, yolumuza devam ediyoruz. Galatasaray’a layık olmaya çalışıyorum. Elimden gelenin fazlasını yapıyorum. Sürekli duran toplara çalışıyorum. İki gol attım, nasip oldu. İnşallah devam edeceğim.” dedi.

Maçın Konyaspor adına kahramanı Deniz Ertaş “Geçen hafta kazandık, çıkışımızı devam ettirmek istiyorduk. Burada istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Bulduğumuz pozisyonları değerlendiremedik. İlk maçımı böyle bir atmosferde oynadığım için çok mutluyum. İnşallah devamı gelecek.” dedi.

‘4. hakem faul dedi’

Konyaspor teknik direktörü Hakan Keleş, Galatasaray’ın ilk golü öncesinde Konyaspor lehine bir faulün verilmediğini açıkladı ve şunları söyledi: “1. golden önceki pozisyona itiraz ettim. 4. hakem ‘faul’ dedi. Orta hakem vermedi. Zaman zaman anlıyorsunuz, hakemin verdiği faullerle burada galip gelemeyeceğinizi…”

Okan Buruk basın toplantısında Hakim Ziyech’in takımda mutlu olduğunu belirtti. Icardi konusunda bilgi veren Buruk “Spekülasyon hep olacak. Sonuçta burada bir yarış var. Yarış içerisinde takımlar birbirlerini karıştırmaya çalışacak, bu iddialar ortaya atılacak. Bunlar ufak hesaplar ama hep yapılıyor. Ufak hesapların içerisinde olmamak lazım. Mauro Icardi… Süper Kupa öncesi düşüncemiz Mauro’nun oynamasıydı. Belki operasyon olur mu, olmaz mı düşünüyorduk. Süper Kupa maçında maskeyle oynamasını düşünüyorduk. Operasyon olmadan devam etmeye karar verdik sonra. Yüzünde bir kırık var. Fenerbahçe maçında aldığı darbeler var… Yumruk yedi, direğe doğru itildi, ayağın altında kaldı rakibi istemeden. Yüzüne, burnuna, birçok yerine darbe aldı. Devamlı biz bunu ayağıyla da birleştirdik. Ayağı uzun zamandır iğneyle oynadı. Tam olarak kendi istediği verimi veremedi. Saha içinde olması da bizim için önemli. Çok iyi niyetli davrandı. Uzun zamandır, ne zaman ara veririz diye düşündük iyileşmesi için. Yüzündeki sakatlıkla birlikte birleştirdik. Sağlık ekibimiz, Icardi ve ben beraber konuştuk. Yener Hoca’nın, Icardi’ninve benim kararımla bir süre dinlendireceğiz. Hem yüzünde risk alacak. Oynadığı takdirde kötü bir şey olabilir. Görme kaybı olabilir alacağı darbeye göre. Ayağının da ne zaman iyileşeceğini düşündük. Gerekli tedaviler başladı. Bir süre dinlenip bizimle beraber olacak. Mauro hep oynamak istiyor ama birkaç hafta dinlenecek. Bomba gibi başlayıp sezona sonuna kadar Galatasaray’ın başarısına önemli bir katkı sağlayacak.” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.