Abdülkadir Selvi’den Ali Koç’a: Sosyal medyada troll ordusu var

Süper Kupa polemiğine katılan ve Suudi Arabistan fikrini Ali Koç'un ortaya attığını yazan Abdülkadir Selvi Fenerbahçe'nin hakkındaki yanıtı ve Ali Koç'un Habertürk'teki açıklamaları hakkında bir yazı daha yazdı.

Spor 9 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Abdülkadir Selvi, Hürriyet'teki köşesinden Ali Koç'a yanıt verdi.

29 Aralık 2023 akşamı Suudi Arabistan’da oynanması planlanan ancak Atatürk’ün sözünün olduğu pankart ile siluetinin olduğu tişörtlere Suudi yetkililerin izin vermemesiyle ertelenen Süper Kupa maçının yankıları sürüyor.

Abdülkadir Selvi Hürriyet’teki köşesinde Fenerbahçe’nin pankartındaki “Yurtta sulh cihanda sulh” yazısını FETÖ’nün sloganı olarak tanımlamış, “Suudi Arabistan’da oynanacak maçta bula bula 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ’cülerin kullandığı “Yurtta sulh cihanda sulh” sözü mü bulundu?” demişti. CNN Türk ekranlarında Fulya Öztürk’ün konuğu olan Selvi maçın Arabistan’da oynanmasına Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un ön ayak olduğunu iddia etmişti.

Yahu Selvi, Ali Koç’u hedef yapmak için bula bula Atatürk’ün lafını mı buldun?Yahu Selvi, Ali Koç’u hedef yapmak için bula bula Atatürk’ün lafını mı buldun?

Fenerbahçe söz konusu köşe yazısına yanıt olarak Selvi’nin 2013 tarihli Fetullah Gülen’e Türkiye’ye dönme çağrısı yaptığı yazısını hatırlatarak cevap vermiş, CNN Türk’te ortaya atılan iddiaların yalanlanması için kanala mektup göndermişti. Sürece dair detaylı haberimize linkten ulaşabilirsiniz.

Ali Koç hem bu iddiaları açıklığa kavuşturmak, hem de bilgi kirliliği karşısında merak edilenleri yanıtlamak için Habertürk kanalında Mehmet Akif Ersoy’un konuğu oldu. Koç Arabistan’da yaşananlar hakkında bilgi verdi. İlk aşamada Almanya’da maçın oynanmasına sıcak baktıklarını ancak daha sonra Arabistan teklifinin kabul gördüğünü anlattı. Koç TFF’nin ortada protokol olduğu söylemini ise yalanladı. Başkan federasyonun Arabistan’la yaptığı görüşmeler sonucunda hem Cumhuriyet’in 100. yılı, hem de Atatürk’le alakalı pankartlar hazırlandığını, ancak bu kulüplerin tişört ve pankartları olunca sorun çıktığını, TFF ile Suudi yetkililer arasında da iletişimsizlik olduğunu söyledi ve “sorumlusu da TFF’dir” dedi. Koç’un açıklamalarına dair ayrıntılı haberi linkten okuyabilirsiniz.

Fenerbahçe Abdülkadir Selvi'yi mahkemeye verdi! FETÖ polemiği3Fenerbahçe Abdülkadir Selvi’yi mahkemeye verdi! FETÖ polemiği

‘Erdoğan tepki gösterince paniklemiş’

Abdülkadir Selvi Koç’un bu açıklamalarından sonra Hürriyet’te bir yazı daha yazdı ve Koç’a yanıt verdi. Selvi “Ali Koç’un sosyal medyada trol ordusu var. Bu trollere verdiği emeğin yüzde birini Fenerbahçe’ye verseydi Şampiyon Kulüpler Kupası’nı kazanırdı. Şimdi gelelim Ali Koç’un açıklamalarına. Cumhurbaşkanı Erdoğan tepki gösterince paniklemiş. Erdoğan’ı hedef alamayınca da beni hedef tahtasına oturtmuş. Ama doğruları söylememiş. Benim bu işin peşini bırakmayacağımı düşünmemiş” dedi.

Selvi Arabistan fikrini Koç’un ortaya attığı iddiasını “Ali Koç ‘En iyi teklif Suudi Arabistan’dan geldi. Bütün dünyanın gözü Suudi Arabistan’da. Müthiş yatırımlar yapılıyor. Dünya Kupası’na talipler, alacaklar. Müthiş futbolla ilgili enerji, dinamizm, heyecan var. Futbol açısından o dönemde herhangi 100. yıl hassasiyeti yok. Almanya olmayacaksa Suudi Arabistan’ın uygun olacağını düşündük. Bize böyle söylendi, biz de doğru olur dedik’ dedi. Ben ne yazdım? Ali Koç’un Suudi Arabistan’a itirazının olmadığını hatta burada oynanmasını Ali Koç’un teklif ettiğini yazdım. Tanıklarım var” diyerek pekiştirdi.

Aziz Yıldırım ilk kez Ali Koç'a destek verdiAziz Yıldırım ilk kez Ali Koç’a destek verdi

‘Doğru yazmışım’

Selvi son olarak ortaya attığı iddiaların doğruluğunu kanıtlamak için şunları yazdı: “Ali Koç ‘Cumhurbaşkanımızın hiçbir alakası yok. Böyle bir hava yaratılıyor, yok. Tanıdığım kadarıyla Cumhurbaşkanı, ‘Kulüpler kabul ederse gidin oynayın, niye bana soruyorsunuz?’ derdi’ diyor. Ben de milli futbolcumuz Rıdvan Dilmen’in tanıklığı ile Cumhurbaşkanı’nın 100. yılda Süper Kupa maçının Suudi Arabistan’da oynanmasına sıcak bakmadığını yazdım. Demek ki doğru yazmışım.”

Selvi FETÖ’yle en çok mücadele edenin kendisi olduğunu ve 2013 tarihli yazıdan önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Gülen’e dön çağrısı yaptığını yazdı ve “Mehmet Akif Ersoy benim bir yazımı ekrana getirmiş, Ali Koç bunun üzerine yakışıksız ifadeler kullanmış. Ben ona, ‘Ulan’ diye seslenmiyorum. O ifade Ali Koç’a yakışır, ama bana yakışmaz. Ali Koç, benden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan FETÖ’ye dön çağrısı yapmıştı” diye ekledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.