İmamoğlu’ndan Kurum’a ilk yorum ve İYİ Parti’ye gönderme

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ak Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum için “Şansımız ona göre belirlemem” dedi. İmamoğlu’nun, bu seçimin daha zor geçeceğini söylerken İYİ Parti’nin duruşuna isim vermeden gönderme yapması dikkat çekti.

Siyaset 9 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

31 Mart’te gerçekleştirelecek yerel seçimlerde tüm partilerin en önem verdiği il olan İstanbul’da yarış, önceki gün Ak Parti’nin adaylarını açıklamasıyla kızıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP’nin önümüzdeki seçimlerdeki başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Ak Parti’nin İstanbul adayı olarak ilan edilen Murat Kurum ile ilgili ilk kez konuştu.

Dün bir etkinlikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Murat Kurum karşısında şansının ne olacağı sorusuna, “Ben şansımı Murat Kurum’dan önce ya da sonra diye kategorize etmem; öncesinde ne kadar şanslıysam bugün de o kadar şanslıyım” yanıtını verdi.

Partilerin tabanı liderlerini dinler mi?

Beş yıl önce yapılan yerel seçimde ittifakların daha net olduğunu kaydeden İmamoğlu, “Bir önceki seçime oranla daha zor bir aritmetiğin ya da zeminin olduğu bir gerçek; o zaman ittifaklar daha net bir konumdaydı, şimdi ise siyasi partilerin tercihleri farklı bir pozisyonda” dedi.

İmamoğlu, “Ama siyasi partilerin tercihleriyle, onlara oy veren insanların tercihleri aynı oranda değişir mi, ya da evrilir mi o konuda emin değilim. Çünkü yerelde oluşan o dönemdeki ittifakın, İstanbul’da yaşayan insanlar tarafından büyük oranda olgunlaştırıldığını unutmamak lazım” dedi ve ekledi:

“İstanbul’da bu süreci olgunlaştıran bu büyük ittifak, İstanbul ittifakı… Bence insanlara muazzam bir tat verdi. Şimdi o beş yılın sınavını Ekrem İmamoğlu iyi verirse bunun daha da güçlenebileceğini düşünüyorum.”

‘Yine kaybederlerse artık engel çıkaramazlar’

Göreve geldiğin günden beri hükümet kanadından baskı ve engellemeler gördüğünü ancak buna rağmen başarılı bir hizmet verme süreci ortaya koyduklarını belirten İmamoğlu,  “Kaybetmeyi aklımın ucuna bile getirmiyorum” dedi ve Ak Parti’nin ikinci kez İstanbul’u kaybettiğinde kendisine engellemeler çıkaramayacağını düşündüğünü söyledi.

Murat Kurum’dan adaylık sonrası ilk sözler: Rakibimiz İstanbul’a karşı ilgisizliktirMurat Kurum’dan adaylık sonrası ilk sözler: Rakibimiz İstanbul’a karşı ilgisizliktir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.