Altın Küre karizmayı düzeltti: Tören izlenme rekoru kırdı

Son yıllarda tartışmaların odağındaki Altın Küre Ödülleri törenini bu sene 2023'e kıyasla yüzde 50 artışla 9.4 milyon kişi izledi. Tören Şubat 2023'te yayınlanan 65. Grammy Ödülleri'nden bu yana en fazla canlı izlenen program olarak da rekor kırdı.

Kültür Sanat 10 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

81. Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu. Senenin öne çıkan yapımlarından ‘Oppenheimer’ ile ‘Barbie’ rekabetinin galibi ‘Oppenheimer’ oldu. Christopher Nolan imzalı yapım, En İyi Film ve yönetmen dahil beş ödülün sahibi olurken, ‘Barbie’ geceden iki ödülle ayrıldı. TV kategorisindeyse ‘Succession’ ve ‘The Bear’ gecenin galibiydi.

‘Oppenheimer’ ekibi, Altın Küre’de.

Ancak gecenin bir kazananı daha vardı, Altın Küre Ödül Töreni’nin ta kendisi. Zira tören son yıllarda tartışmaların odağındaydı. Üyelerin temsiliyet konusunda yetersiz kalması, beyazların ezici çoğunlukta olması tartışma yaratırken ödül töreni de eskisi gibi talep görmüyordu. Altın Küre’nin en son yayınlandığı ve reytinglerin sadece 6,9 milyon olduğu 2021’e göre yüzde 23 azalmıştı. Giderek azalan reytinglere göre, 2020’de de 18 milyon izlenmeye ulaşılmıştı.

ABD’nin ulusal kanallarından NBC’de yayınlanan tören toplam 9,4 milyon izleyiciye ulaştı ve 2023 izlenme verilerine göre yüzde 50 artış gösterdi. Tören Şubat 2023’te yayınlanan 65. Grammy Ödülleri’nden bu yana yayınlanan ödül törenleri arasında en fazla canlı izlenen program olarak rekor kırdı.

Komedyen Jo Koy’un ev sahipliği yaptığı 81. yıllık Altın Küre Ödülleri CBS’de ve Paramount+ platformunda canlı yayınlanmıştı.

Altın Küre tarafını seçti: 'Oppenheimer'Altın Küre tarafını seçti: ‘Oppenheimer’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.