Karagümrük sonunda güldü

Şota yönetiminde üç haftadır gol atamadan kaybeden Karagümrük, Kayserispor'u 4-1 yenerek kötü gidişe son verdi.

Spor 10 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Karagümrük çok üstün oynadığı maçtan dört golle galip ayrıldı.

Süper Lig’de 16’ncı haftanın erteleme karşılaşmasında Karagümrük sahasında Kayserispor’u konuk etti.23’te ev sahibi öne geçti. Sol kanattan topla buluşan Eysseric, ceza sahası yayının sağ tarafındaki Rohden’i gördü. Bu oyuncunun ceza sahası içerisine girdikten sonraki sert şutunda Hasan Ali Kaldırım’a da çarpan top ağlarla buluştu.

Golden sonra Karagümrük etkili oyununu sürdürdü. 34’te orta alanın biraz önünde topla buluşan Eysseric, savunma arkasına sarkan Lasagna’yı gördü. Bu oyuncunun ceza sahası içerisinden şutunda topu kaleci Bilal Bayazit kurtardı. 38. dakikada fark ikiye çıktı. Merkezde topla buluşan Rohden, topla kat ederek ceza sahası içerisine kadar girdi. Ceza sahası içerisinde topu sağına çeken Rohden’in ayak içiyle vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 41’de Karagümrük bir gol daha buldu. Sağ kanattan Eysseric’in kullandığı serbest vuruşta altıpas üzerinde topa iyi yükselen Rohden’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

Fenerbahçe soğuk geceyi ısıttı, Konyaspor'u 'yedi' bitirdiFenerbahçe soğuk geceyi ısıttı, Konyaspor’u ‘yedi’ bitirdi

45+2’nci dakikada Kayserispor farkı ikiye indirdi. Hasan Ali Kaldırım’ın ceza sahası içerisine ortasına Bahoken bekletmeden sert vurdu fakat topu Emre Bilgin kurtardı. Seken topu kale dibinde önünde bulan Aylton golü rahat bir şekilde attı. İlk yarı Karagümrük’ün 3-1’lik üstünlüğü ile bitti.

52’te Karagümrük farkı tekrar üçe çıkardı. Hızlı atakta merkezde topla buluşan Güven Yalçın, pasını sağındaki Eysseric’e aktardı. Eysseric’de topu kontrol ettikten sonra Lasagna’yı gördü. Bu oyuncunun topla kat ederek ceza sahasına girdikten sonraki şutunda savunmada Arif Kocaman’a da çarpan top ağlara gitti. 74’te ev sahibinin atağında ceza sahası dışı sol çaprazından topla buluşan Güven Yalçın’ın sert şutunda top üst direkten dışarıya çıktı. Karşılaşma Karagümrük’ün 4-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

Bu sonucun ardından Kırmızı-siyahlılar 4 maç sonra galibiyet alarak puanını 20’ye çıkardı ve 15’inci sıraya yükseldi. Kayserispor ise 29 puanda kaldı ve beşinci sırada yer aldı. A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, maçı tribünden izledi.

Adana Demirspor'a şok... Lig sonuncusuna beş dakikada yakalandıAdana Demirspor’a şok… Lig sonuncusuna beş dakikada yakalandı

Marcus Rohden’in kariyerinde ilk hat trick

Fatih Karagümrük’ün 32 yaşındaki İsveçli orta sahası Marcus Rohden, Süper Lig’in 16’ncı hafta erteleme maçında Kayserispor ağlarına gönderdiği 3 golle yıldızlaştı. Bu sezon sadece bir golü olan Rohden, Kayserispor mücadelesinde yaptığı hat-trick ile ligdeki gol sayısını 4’e yükseltti. Öte yandan İsveçli oyuncu, kariyerinin de ilk hat-trickini yapmış oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.