Dursun Özbek hem TFF’yi hem Ali Koç’u hedef aldı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek gündem değerlendirmesi yaparken Ali Koç'un Habertürk'teki açıklamaları hakkında konuştu, Sivasspor maçındaki hakem yönetimiyle alakalı olarak TFF'yi göreve çağırdı.

Spor 12 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Dursun Özbek'ten gündemle alakalı çarpıcı açıklamalar.

Galatasaray son olarak perşembe akşamı Sivasspor deplasmanından 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Maçın ardından Galatasaray lehine verilmeyen penaltılar tartışıldı. Bu tartışmalar sürerken Galatasaray’da Başkanvekili Erden Timur’un bir basın toplantısı gerçekleştireceği duyuruldu. Ancak daha sonra basın toplantısına Başkan Dursun Özbek, İkinci Başkan Metin Öztürk’ün de katılacağı belirtildi.

Basın toplantısında ilk sözü alan Dursun Özbek bugüne kadar itidal çağrısı yapıp buna göre hareket ettiklerini vurgulayarak konuşmasına başladı. Özbek Sivasspor maçıyla alakalı “Nasıl oluyor da bu maça Zorbay Küçük atanıyor? Zorbay Küçük maçlarında Fenerbahçe’nin puan ortalaması 2.36. Galatasaray’ın puan ortalaması 1.75. Zorbay Küçük daha önceki şikayetlerimizde yer aldı. Muslera’nın ayağına basıldı, kırmızı kartı pas geçti. Sicilindeki Galatasaray sorunları bu maçla bitmiyor. Geçen sene Kerem’e kullandığı ifadeler nezaket dışıydı.” dedi. Dünkü maçın sonunda Kerem Aktürkoğlu ikinci sarı kartı görerek kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı.

Sivasspor Galatasaray'a çelme taktıSivasspor Galatasaray’a çelme taktı

Özbek VAR’da yer alan Alper Ulusoy’u da “VAR hakemi Alper Ulusoy, Türkiye’deki futbol tarihindeki ilk ve tek 6 saniye kuralını Galatasaray’a uygulayan hakem. Zorbay Küçük ve Alper Ulusoy’a soruyorum, Galatasaray’dan ne istiyorsunuz? Bize olan standartsızlıklar, rakiplerde tam tersi oluyor.” diyerek gündemine aldı.

‘Bu durumu TFF ve MHK çözecek’

Özbek “Kimse bize hakem hatası demesin! Bu kadar üst üste gelmesi… Bunları hakem hatası olarak geçiştirmeyi bize kimse dayatamaz! Bu standartsızlığı MHK ve TFF çözecek. Bu yetki sahibi kişiler, ya bu işi layıkı ile yönetmek zorunda ya da beceremiyorlarsa, gereğini yapmak zorundalar. Gereğinin ne olduğunu yorumlarınıza bırakıyorum.” dedi. 

Sivasspor'dan Galatasaray maçı öncesi paylaşım: ÜzgünüzSivasspor’dan Galatasaray maçı öncesi paylaşım: Üzgünüz

Ali Koç’a gönderme

Özbek açıklamalarının döneminde “Holigan yorumcularla insanlara saldırmaya çalışıyorlar. Her şey planlı, her şey düşünülmüş. Ama düşünmedikleri şeyler de oluyor. Göreve geldiğimizde şampiyon olacağımızı düşünmüyorlardı. Bu sene hiçbir şeyi şansa bırakmamak için daha planlı çalışıyorlar. Dünya spor tarihindeki ilk kez bir spor kulübü başkanı ‘Ben başkanken, bizi şampiyon yapmayacaklar’ dedi. Yahu arkadaş kim seni şampiyon yapmayacak. Samimiysen açıkla! Böyle açıklama olmaz. Galatasaray’da böyle bir açıklama yapan başkan bir saniye görevde duramaz!

‘Futbolculara borcumuz yok’

Özbek sözlerine birlik ve beraberlik çağrısı yaparak devam ederken “Galatasaray’ın oyuncularına 1 kuruş borcu yoktur. Ancak borcumuz varmış gibi algı yapıyorlar ve camiayı etkilemeye çalışıyorlar. Biz ve arkadaşlarım buradayız. Bizim olduğumuz yerde kimse bunları konuşamaz. Algı yaratmaya çalışanlar, 2024 Haziran’daki seçim öncesi yine algı peşinde koşuyor. Gündemimizde bizim seçim yok. Mayıs’ta şampiyon olmak bizim gündemimiz. Galatasaray’ın gündeminde finansal yapısını oluşturmak, Bankalar Birliği’ne olan borcu ödemek var.Geçen sene daha zor koşullarda şampiyon olduk. Herkesin birlikte olmasıyla başardık. Kenetlenerek yine şampiyon olacağız. Birlikteliğimiz şampiyonluktaki en büyük gücümüz olacak. Her gün bizden parça koparmaya çalışıyorlar. Tek amaçları bizi içerden vurmak, bizi birbirimize düşürmek. Çünkü başka çareleri kalmadı. Er meydanında Galatasaray her zaman başarılı. Bizim fıtratımızda olmayan bu çalışmalarda, biz yokuz. Bunlara hep beraber karşı duracağız ve bu sene biz şampiyon olacağız.” dedi.

Dursun Özbek: Futbolculara borç yok, söylenenler hayal ürünüDursun Özbek: Futbolculara borç yok, söylenenler hayal ürünü

‘Kemerburgaz’a taşınacağız’

Dursun Özbek tesisleşmeyle alakalı konuya “Genel kurula verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. Kemerburgaz’ın kabası bitti, ince işlere başladık. En kısa sürede Florya’yı Kemerburgaz’a taşıyacağız. Çok güzel ve modern proje oluyor. Kimse endişelenmesin bu projeler bitecek. Florya çalışmaları da sürüyor. Kısa sürede bu projelerin meyvesi olan müjdeleri sizlerle paylaşacağız.” diyerek değindi.

Basın toplantısının devamında gelen sorulara yanıt veren Özbek, “TFF’nin istifasını istiyor musunuz?” şeklinde gelen soruya “TFF seçileli yaklaşık 6 ay oldu. TFF’ye ikazlarımızı yapıyoruz. Pazartesi günü Kulüpler Birliği toplantısı var. Gündem maddelerinden biri bu olabilir. Sayın Fedeasyon, sadece Galatasaray’ın federasyonu değil. Süper Lig, 1. Lig, alt ligler var. Toplantıda oluşan fikirler neticesinde Galatasaray da duruşunu orada sergileyecektir.” diyerek yanıt verdi.

Fenerbahçe liderliği Galatasaray'a kaptırdıFenerbahçe liderliği Galatasaray’a kaptırdı

‘Formatta yerli hakem vardı’

Süper Kupa’da neden yabancı hakem istemediklerine yönelik gelen soruya Özbek “Süper Kupa’da yerli hakem olmasını istedik. Yabancı hakemle oynamak 1 maç için olmaz. Radikal bir karardır ve tüm maçlar için alınır. Yabancı hakemi test etmek için yabancı hakem istenmiştir. Ancak 1 maçlık performans, işin geneline yayılamaz. Formatta yerli hakem vardı. Bu anlamda değişiklik istemedik.” diye konuştu.

Ali Koç’un açıklamalarıyla alakalı gelen soruya yeniden yanıt veren Özbek “Ali Koç 5-6 senedir başkan. Mehmet Büyükekşi 5-6 senedir mi TFF’nin başkanı? Ali Koç’un ne demek istediği beli değil. Kim seni şampiyon yapmayacak? Federasyon mu, MHK mi? Başkaları mı? Ali Koç başkanken, 4-5 federasyon değişmiş. Hepsi mi böyle istiyordu? Sayın Ali Koç’un biraz daha net olması lazım. Bu ifadenin mağduriyet yaratmaktan başka anlamı yok. Bunu sık sık yapıyorlar. Avantaj sağlamak için yapılan bir açıklama.” şeklinde konuştu.

Ali Koç anlatıyor: Yazışmalarda Atatürk varmış, Suudiler günler önce reddetmiş, kulüplere söylenmemişAli Koç anlatıyor: Yazışmalarda Atatürk varmış, Suudiler günler önce reddetmiş, kulüplere söylenmemiş

‘Boey bu hafta idmanda’

Sakatlığı devam eden Sacha Boey’in durumuyla alakalı söz alan Erden Timur “Sacha Boey bu hafta idmanda olacak. Satış gibi bir şey yok. En ufak bir boşlukta manipülasyon üretiliyor. “Yok böyle bir teklif’ mi diyelim. Bazen bazı şeyleri transfer döneminde bırakmak gerekiyor, bunun faydaları da oluyor.” dedi. Timur, son dönemde basına demeç vermemesini ortamı germek istememesi şeklinde açıkladı.

Transfer gündemindeki Leo Dubois ile ilgili konuşan Özbek “Leo Dubois, Başakşehir’in oyuncusu. Şu anda Başakşehirli arkadaşlarla görüşüp, bir çözüm bulabilir miyiz diye kendi aramızda konuşuyoruz. Şu anda verilmiş bir karar yok.” dedi.

Yeni açıklanan yabancı kuralıyla alakalı söz alan Özbek “TFF kulüpler için önemli kararlar aldı. Yabancı sınırlamasını, uygulama açısından destekliyorum. Transfer edilen yabancıların sahada olması kararı yerinde. Türkiye Kupası formatı da bence uygun, daha fazla heyecan getirecektir.” dedi.

Süper Lig'de yabancı sınırı 12'ye düşürüldü, sahadaki 11'de ise sınır kaldırıldıSüper Lig’de yabancı sınırı 12’ye düşürüldü, sahadaki 11’de ise sınır kaldırıldı

‘Ayağını kırdılar, gözünü kör etmeye çalıştılar!”

Mauro Icardi’nin ailesiyle tatilde olmasıyla alakalı gelen soruya Erden Timur “Mauro Icardi, Süper Kupa maçında maskeyle oynayacaktı. Sonra dinlendirilecekti. Ayağına kök hücre tedavisi uygulanıyor. Dinlendirmede ağrılarının bir kısmı devam edecekti. Gitmeden bize yazdı. ‘Eşimin kontrolleri için yanında olabilir miyim?’ dedi. Antrenman yapamayacak, iğneden sonra dinlenmesi gerek. Çocukları burada. Özverili oyuncularda, bir de hassas durumu olan oyunculara hocaların yanında olması yanlış değil. Icardi, Süper Kupa’da ekstra oynama isteğiyle maskeyle çıkacaktı.” diye yanıt verdi.

Timur’un bu sözleri üzerine araya giren Özbek “Şeyi söylesene, Beşiktaş maçında adamın ayağını kırdılar. Hakem görmedi. Fenerbahçe maçında gözünü kör etmeye çalıştılar, onu da hakem göremedi. Sağ kroşe dedim ama uymadı, elense çektiler. Güreşçi gibi… Adamın ensesine tokat atıldı. VAR da görmedi! Kusura bakma Erden, adamın ayağını kırmaya çalıştıkları için araya girdim.” diye konuştu.

Erden Timur gündemi değerlendirdikleri bu basın toplantısı hakkında “Başkanımızın yaptığı şey son uyarı! Bundan sonra farklı şekilde aksiyonlar alınacak! Bunun da böyle bilinmesi gerekir.” dedi.

Okan Buruk yılın fotoğrafını seçti: Uçan IcardiOkan Buruk yılın fotoğrafını seçti: Uçan Icardi

‘Rakibimiz bizden korkuyor’

Dursun Özbek, Fenerbahçeli yöneticilerin Galatasaray maçları ardından konuşmalarıyla alakalı da demeç verdi ve “Galatasaray ile ilgili rakibin takımın kendi maçlarından sonra yaptığı yorumlar… Biz kendi maçımızla ilgili yorum yapıyoruz ve işi orada kesiyoruz. Bir rakibiniz var, her seferinde sizi yıpratmak için, size sataşmak için kendi maçları gündemken, sizin maçınızı konuşuyorlar. Bu tek bir şeyin ifadesi, Galatasaray’dan duyulan korku! Ligde 20 takım var, her takımla maç yapıyoruz. Maçtan sonra oynadıkları rakiplerle ilgili yorum yapsınlar. Galatasaray’dan korktukları ve çekindikleri için bunu yapıyorlar. Biz kendimizden, camiamızdan son derece eminiz. Divan konuşmalarında ‘Galatasaray bir araya geliyor, biz niye yapamıyoruz?’ demişlerdir. Bizim birlikteliğimizden korkuyorlar.” dedi.

‘Algı yaratılıyor’

Erden Timur, Galatasaray maçı öncesi Kayseri deplasmanında son dakikada direkt kırmızı kart gören Fred’in cezasının indirilmesi ve daha fazlasıyla alakalı konuştu ve “Fred’in ceza konusu, bir gözlemcinin Galatasaray’a yapılan küfürlü tezahürata katılması… “Biz başkanken, şampiyon olamayız” gibi baskı oluşturma çabası… Burada bir olay yok. Fred’in cezası minimum 3 maç. Önce sosyal medyada algı yaratılıyor, Fred’in İngilizce bilmediği söyleniyor. Sonra Fenerbahçe otobüsü kurşunlandığında lige ara verilmediğine insanlar inandırıldı. Örgütlü bir sistem var. 9 yaşlarındaki çocukların ev adresleri veriliyor. Herkes incelensin dedik, şimdi ‘Kanun değişsin’ deniliyor. Biz daha önce söyledik. Federasyon yöneticisinin küfürlü tezahüratı, yolun geldiği son nokta. Kararlılığımızı herkes görecek. Gereken her şey yapılacak. Bu işlere müsaade edilmemeli ama TFF eyyamcı tavırlara yönetmeye çalışıyor. ‘Bizim yetkimiz hukuka sevk etmek’ demek, yeterli değil.” dedi.

Fenerbahçe orta sahasına kavuştu: Rade KrunicFenerbahçe orta sahasına kavuştu: Rade Krunic

 

’26 Ocak dediler ama…’

Dursun Özbek ertelenen Süper Kupa maçının tarihiyle alakalı olarak “Nerede ve ne zaman oynanacağı TFF’nin konusu. 26 Ocak dediler ama çok sıkışık. Seçim döneminde bir hafta boşluk var, oraya koyarlarsa daha güzel olur.” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.