Pentagon’dan yalanlama: Taylor Swift bizim projemiz değil

Taylor Swift, ABD siyasetinde de gündem oldu. 35 yaşındaki müzisyenin bir Pentagon projesi olduğu yönündeki iddialar sonrası ilk resmi açıklama geldi. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Sabrina Singh, iddilara şarkılı cevap verdi.

Kültür Sanat 14 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Taylor Swift, Time dergisi tarafından 2023'te Yılın Kişisi seçilmişti.

Taylor Swift, bu kez Pentagon’un gündeminde. Time dergisi tarafından 2023’te ‘Yılın Kişisi’ seçilen Amerikalı müzisyen, ardından da müzik dergisi Billboard tarafından ‘Yılın En Büyük Pop Yıldızı’ seçilmişti. Kazancıyla milyarder sanatçılar listesine de giren 35 yaşındaki şarkıcının bu başarısı ülkesinde tartışma ve komplolara konu olmaya başladı. Listeleri kaspı kavuran rekorları alt üst eden müzisyenin bu başarısı kimilerine göre bir tesadüf değil. Üstelik bir projenin ürünü ve arkasında da Pentagon var.

ABD merkezli haber kanalı Fox News’da “Jesse Watters Primetime” programının sunucusu Jesse Watters “Taylor Swift’in nasıl bu kadar başarılı olduğunu hiç düşündünüz mü? Yaklaşık 4 yıl önce, Pentagon’un psikolojik operasyonlar birimi onu bir projeye dönüştürmeye karar verdi”dedi. Muhafazakar duruşuyla bilinen Jesse Watters, yayınlarında dile getirdiği komplo teorileriyle de tanınıyor. 2015 yılından bu yana yayınlanan programı, yüksek izlenme rakamlarına erişen programcının ortaya attığı bu iddiaya izleyicilerin bir bölümü sosyal medya paylaşımlarıyla destek verdi.

Pentagon’dan Taylor Swift şarkısıyla yalanlama

Jesse Watters, iddiasını 2019 yılında düzenlenen bir NATO toplantısındaki katılımcının 35 yaşındaki müzisyen hakkındaki sözlerini referans göstererek temellendirdi. Watters’ın iddiasına göre Taylor Swift, Pentagon tarafından dezenformasyonla mcüadele ve ülke prestiji için kullanılıyor.  Yazdığı kitaplar çok satanlar listesine giren Jesse Watters’ın bu iddiasına Pentagon’dan kısa bir süre sonra cevap geldi. ABD Savunma Bakanlığı adına açıklama yapan sözcü Sabrina Singh, Jesse Watters’ı tiye aldı.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Sabrina Singh, Jesse Watters’ın iddiasına Taylor Swift’in en sevilen şarkılarından ‘Shake it Off’a (Salla) gönderme yaparak cevap verdi. Singh, “Watters’ın söylediği komplo teorisine gelince, sallayacağız” dedi.

Bir hayalin peşinde: The Weeknd 4 milyar dinlenmeyle tarihe geçtiBir hayalin peşinde: The Weeknd 4 milyar dinlenmeyle tarihe geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.