Türkiye yasta: Pençe-Kilit Harekatı şehitlerine son görev

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit düşen dokuz askerden altısı daha Türkiye'nin çeşitli kentlerinde son yolculuklarına uğurlandı.

Gündem 14 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan PKK’lılarla çıkan çatışmada Piyade Üsteğmen Gökhan Delen, Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayın, Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir, Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur, Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez, Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu, İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar ve İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin şehit düşmüştü.

Dokuz askerden üçü önceki gün toprağa verildi. Diğer altı asker için de dün memleketlerinde tören düzenlendi.

22 yaşındaki İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar’ın cenaze töreni.

22 yaşındaki İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar, Ordu’da toprağa verildi. Şehidin annesi Selma Atar ve kardeşleri taziyeleri kabul etti. Bekar olan Murat Atar’ın babası Vahip Atar’ın 2021 yılında trafik kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi.

23 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez’in cenaze töreni.

23 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez’in naaşı Kahramanmaraş’ta toprağa verildi. Şehidin annesi-babası ve Libya’da görevli uzman çavuş ağabeyi Adem Gülmez ile diğer kardeşleri, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu başında gözyaşı döktü.

Piyade Üsteğmen Gökhan Delen’in cenaze töreni.

Piyade Üsteğmen Gökhan Delen’in cenazesi memleketi Aksaray’da toprağa verildi.

Şehidin erkek kardeşi Okan Delen törene ağabeyinin şapkasıyla katıldı. Anne Zeynep Delen ve şehidin yakınları ise Türk bayrağına sarılı naaşa sarılarak gözyaşı döktü.

23 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur’un cenaze töreni.

23 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur Niğde’nin Himmetli köyünde toprağa verildi. Şehit ağabeyinin kamuflajını giyerek cenaze törenine katılan şehidin kardeşi Cebrail Batur tabutun önünde fotoğraf çektirdi, gözyaşı döktü. Köy meydanında öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı köy mezarlığında toprağa verildi.

30 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu’nun cenaze töreni.

30 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu’nun naaşı Giresun’da toprağa verildi. şehidin babası Şerif Ali ve annesi Fatma Köroğlu’nu yakınları teskin etti. İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay’ın öğle vakti kıldırdığı namazın ardından şehit Köroğlu’nun naaşı ilçenin Çatakkırı köyündeki aile kabristanlığına defnedildi. Şehit Köroğlu’nun bekar ve üç kardeşinin olduğu öğrenildi.

27 yaşındaki şehit Muhammet Tunahan Evcin’in cenaze töreni.

Şehit Muhammet Tunahan Evcin için de memleketi Eskişehir’de tören yapıldı. 27 yaşında bekar olan şehit Evcin’in Türk bayrağına sarılı naaşını gören yakınları gözyaşlarını tutamadı. Bir yıldır görevde olan Evcin’in acı babasının sözleri yürekleri yaktı. Emekli polis memuru Nazif Evcin evladı için tüm Türkiye’den dua istediğini açıkladı.

Cenazede oğlunun tabutuna sarılan ve fotoğrafını öpen Evcin “Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Türk halkına sesleniyorum şehitlerimiz için dua etsinler. Oğlum hep mağaralarda girmediğimiz yer kalmadı terörü temizleyeceğiz dedi. Türk askerinin polisinin yanında yer alsınlar. Kandil günü aramıştı benim asker oğlum kandilimi kutladı. Üç aylara başladık dua edin dedi. Ondan sonra bu üzücü olay gerçekleşti. Allah sabır versin bize” dedi.

Çadırkentteki şehit ailesi Türkiye'nin yüreğini dağladıÇadırkentteki şehit ailesi Türkiye’nin yüreğini dağladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.