İstanbul Caz Festivali’nin ilk yıldızları Gregory Porter ve Chris Isaak

31. İstanbul Caz Festivali'nin ilk isimleri açıklandı. 3-18 Temmuz'daki festivalde Harbiye Açıkhava Tiyatrosu iki büyük ismi ağırlayacak. 8 Temmuz'da Grammy ödüllü Gregory Porter, 12 Temmuz'da ise Chris Isaak sahnede.

Kültür Sanat 16 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Gregory Porter ve Chris Isaat, İstanbul Caz Festivali kapsamında Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne alacak.

31. İstanbul Caz Festivali’nin programı yavaş yavaş şekillenmeye başladı. 3-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival iki ismi açıklandı. Grammy ödüllü Gregory Porter 8 Temmuz’da Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne alacak. 12 Temmuz akşamı yine Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nun bu seferki konuğu Chris Isaak. Her iki konserin biletleri 19 Ocak’ta passo.com.tr üzerinden genel satışa çıkıyor. Festivalin detaylı programı yakında açıklanacak.

İstanbul Caz Festivali’nde  Grammy ödüllü solist

Dünyanın en iyi caz vokalleri arasında gösterilen Gregory Porter yıllar sonra yeniden Türkiye’de. 31. İstanbul Caz Festivali kapsamında sahne alacak olan Grammy ödüllü müzisyen çocukluk döneminden bu yana beslendiği country, gospel ve blues’un yanı sıra caz, R&B ve funk türlerini de müziğini başarıyla buluşturdu. 52 yaşındaki Amerikalı müzisyen son olarak geçen yıl ‘Christmas Wish’ albümüyle klasikleşen yılbaşı şarkılarını kendi üslubuyla yorumladı.

İstanbul Caz Festivali’nin bir diğer yıldızı ise Chris Isaak. Oyunculuk kariyeriyle de dikkat çekici işlere imza atan Chris Isaak özellikle 1990’lı yıllarda büyük çıkış yakalamıştı. ‘Wicked Game’ ve ‘Baby Did a Bad Bad Things’ gibi şarkılarıyla ünlenen müzisyen romantik sesi ve kışkırtıcı şarkı sözleriyle geniş bir dinleyici kitlesi kazandı. 67 yaşındaki Amerikalı müzisyen Temmuz 2023’te ‘One Night Stand’ adlı canlı kayıtlardan oluşan bir albüm yayınladı. 40 yılı geride bırakan ikonik kariyerine iki Grammy adaylığı, bir platin plak, on üç stüdyo albümü, on iki tekli, sayısız kapalı gişe konser ve birçok film müziği sığdıran müzisyen ilk kez İstanbullularla buluşacak.

Gardıropları açın! 2024 siyah tişörtleri çıkarma yılıGardıropları açın! 2024 siyah tişörtleri çıkarma yılı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.