İstanbul Caz Festivali Günlüğü: Ve kapanış

İstanbul Caz Festivali bu akşam özel bir buluşmayla sona eriyor. Türk caz sahnesinin üç kuşağını bir araya getiren konserin mekânı ise Cemal Reşit Rey Konser Salonu. Festivalin 30. yılı şerefine gerçekleşecek olan bu kapanış konserinde müzisyen Can Kozlu'ya Yaşam Boyu Başarı Ödülü takdim edilecek.

Kültür Sanat 19 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Kapanış gecesinin açılışını caz solisti İpek Göztepe gerçekleştirecek.

İstanbul Caz Festivali sona eriyor. 7 Temmuz’da başlayan festivali bu akşamki konserle müzikseverlere veda ediyor. Başta Parkorman olmak üzere şehrin her iki kıtasında ve hatta Boğaz hattında gerçekleşen konserlerin sonuncusu bu akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda. Türk caz sahnesinin üç kuşağını bir araya getiren bu özel konserin müzik direktörlüğünü ise Selen Gülün üstleniyor. Bu etkinlikle festival 30. yılının son konserinde, şehrin müziğini ve farklı kuşaklarıyla “İstanbul cazı”nı kutlayacak.

İstanbul Caz Festivali’nde üç kuşak

İstanbul Caz Festivali’nin bu akşam gerçekleşecek olan bu özel kapanışında İmer Demirer, Can Kozlu, Ali Perret, Selen Gülün Blue Band ve İpek Göztepe Quintet gibi farklı kuşaklardan başarılı müzisyenleri aynı sahnede yer alacak. İstanbul’un ve Türkiye’nin en önemli caz okullarından birinin kurucusu olarak bugüne kadar pek çok farklı kuşağı yetiştiren Can Kozlu’ya festivalin Yaşam Boyu Başarı Ödülü bu gecede takdim edilecek.

İstanbul Caz Festivali’nin bu özel gecesinde ilk olarak, Nardis Genç Caz Vokal Yarışması ve Genç Caz+ gibi etkinliklerde dikkat çeken 1997 doğumlu caz vokalisti İpek Göztepe’nin beşlisini dinleyeceğiz. Göztepe’nin ekibinde, yine genç kuşaktan Engin Özşahin, Eren Turgut, Mehmet Ali Şimaylı gibi başarılı müzisyenler yer alıyor. Gecenin devamında ise Selen Gülün Blue Band sahnede olacak. Besteci ve piyanist Gülün’ün orkestra için yazdığı müzikleri birlikte seslendireceği kadroda, Engin Recepoğulları, Serhan Erkol, Barış Ertürk, Bulut Gülen, Halil İbrahim Işık, Barış Doğukan Yazıcı, Ozan Musluoğlu ve Berke Özgümüş yer alıyor. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’ndaki konserde son olarak İmer Demirer Trio sahnede olacak. Trompetçi Demirer’e davulda Can Kozlu eşlik ederken bazı parçalarda da caz piyanisti Ali Perret konuk olacak.

Müzik Rotası Özkan Uğur'un izindeMüzik Rotası Özkan Uğur’un izinde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.