Antalyaspor’dan sonra Başakşehir: İkinci İsrailli de gitti

Başakşehir İsrail-Gazze savaşının başlangıç tarihi 7 Ekim'in 100. gününde sosyal medyadan paylaşım yapan Eden Karzev'le yolların ayrıldığını açıkladı. Antalyasporlu Sagiv Jehezkel'den sonra Karzev de kariyerine Türkiye dışında devam edecek.

Spor 18 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Karzev kariyerine yurtdışında devam edecek.

Süper Lig’de geçen hafta sonu oynanan maçlara İsrailli futbolcuların paylaşımları ve gol sevinçleri damga vurdu. Antalyasporlu Sagiv Jehezkel Trabzonspor’a karşı oynadığı maçta attığı golden sonra bandajındaki “100 days… 7.10” yani “100. gün… 7 Ekim” yazısını gösterdi. Bu İsrail-Gazze savaşının 100. gününe özel bir gol sevinciydi. Antalyaspor oyuncuyu kadro dışı bıraktı, gözaltına alınan isim ifadesini verdikten sınır dışı edildi ve sonra özel uçakla ülkesinin yolunu tuttu. İsrailli futbolcuyla sözleşme fesih görüşmeleri sürüyor.

Benzer durum Başakşehir forması giyen Eden Karzev için de geçerli oldu. Karzev de aynı gün sosyal medya hesabından paylaşım yapmıştı. PFDK’ye sevk edilen iki futbolcu da maç cezası alacaktı. Başakşehir futbolcusuyla yollarını ayırdığını duyurdu. İstanbul kulübünden yapılan açıklamada “14 Ocak Pazar günü kişisel sosyal medya hesabından ülkemizin hassasiyetlerine ters düşen paylaşım yapan Eden Karzev kulübümüz tarafından uyarılmış olup sosyal medya hesabından paylaşımını kaldırmıştır. İlgili oyuncu 15 Ocak Pazartesi günü kulübümüze çağırılmış, futbolcuya paylaşımından dolayı disiplin süreci başlatıldığı bilgisi verilerek oyuncudan savunması istenmiştir. Kulübümüzün yürütmüş olduğu disiplin süreci sonucunda kulüp disiplin talimatı uyarınca oyuncuya para cezası verilmiş olup futbolcunun kariyerine yurt dışında sürdürmesi uygun görülmüştür” dendi.

Karzev kariyerine Maccabi Tel-Aviv’de devam edecek. 23 yaşındaki orta saha bu sezon Boz Baykuşlar için toplam 12 maçta forma giydi ve gol katkısı veremedi.

Antalyaspor Başkanı Boztepe: Jehezkel planlı yaptı, Safuri mutluAntalyaspor Başkanı Boztepe: Jehezkel planlı yaptı, Safuri mutlu

İsrailli futbolculara sekiz maç ceza istendiİsrailli futbolculara sekiz maç ceza istendi

Antalyasporlu Jehezkel'e sınır dışı kararı, Başakşehirli Karzev topun ağzındaAntalyasporlu Jehezkel’e sınır dışı kararı, Başakşehirli Karzev topun ağzında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.