Ankaragücü’ne son dakikada hayat öpücüğü

Küme düşme korkusu yaşayan iki takımın mücadelesinde Ankaragücü uzatma dakikalarında bulduğu golle Antalyaspor karşısında puanı kurtardı.

Spor 18 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Küme düşme bölgesini yakından ilgilendiren maçta Ankaragücü ve Antalyaspor puanları paylaştı.

Başkentte puan olarak rahat olmayan Ankaragücü ile Antalyaspor çok kritik bir karşılaşmaya çıktı. İki takım da 3 puan alarak küme düşme bölgesiyle ilgisini kesmek istiyordu. Bu yüzden karşılaşmaya özellikle savunmada çok dikkatli başladılar. İlk yarıda iki takım pozisyon üretmekte zorlandı. 45 dakika sonunda 0-0 beraberlik vardı.

Vincenzo Montella Fenerbahçe'yi destekliyor: Onlara bağlıVincenzo Montella Fenerbahçe’yi destekliyor: Onlara bağlı

İkinci yarı ev sahibi olmasının etkisiyle Ankaragücü baskısını arttırdı. Bu bölümde Antalyaspor kalecisi Leite başarılı kurtarışlarla takımını ayakta tuttu. 68. dakikada bir kontratak şansı yakalayan Antalyaspor bunu iyi değerlendirdi. Sağdan Ndao’nun getirdiği topu Güray Vural, ağlara yollamakta güçlük çekmedi. Golden sonra başkent ekibi oyunu iyice karşı alana yığdı. 90+3’te oluşan karambolde topu önünde bulan Milson, Ankaragücü’ne puan getiren golü ağlara gönderdi. Maç 1-1 biterken Antalyaspor 37 puanla 12. Ankaragücü ise 36 puanla 14. sırada bulunuyor.

TFF 1. Lig kördüğüm! Her şey son haftaya kaldıTFF 1. Lig kördüğüm! Her şey son haftaya kaldı

Ankaragücü isyan etti

Ankaragücü Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Hüseyin Aytekin, 1-1 berabere kaldıkları maçın hakemi Ümit Öztürk’e tepki gösterdi. Aytekin, üç pozisyonda penaltı beklentilerinin olduğunu ve hiçbirinde VAR’ın hakemi izlemek için kenara çağırmadığını belirterek “Biz bugün buradan 3 puanı aldığımızda ligin alt sıralarıyla mesafeyi açıp, ligden düşme tehlikesini ortadan kaldırarak tamamen kupaya adapte olacaktık. Bu şekilde hatalar gerçekleştiği zaman taraftarlarımız geriliyor. Onlar da buraya galibiyet için geldi. Haklı olarak düşme korkusunu yaşamak istemiyorlar. Biz şu an hakem hatalarıyla kaybettiğimiz puanların yarısını alsaydık, ligde çok daha üst noktalardaydık” dedi.

Anadolu efsanesi Eskişehirspor amatör lige düştüAnadolu efsanesi Eskişehirspor amatör lige düştü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.