Vincenzo Montella Fenerbahçe’yi destekliyor: Onlara bağlı

Süper Lig’de Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren Adana Demirspor’da Vincenzo Montella değerlendirmelerde bulundu. İtalyan çalıştırıcı, sezon sonu bitecek sözleşmesiyle ilgili konuştu, Avrupa'ya gitmek için kupada Fenerbahçe'yi desteklediğini söyledi.

Spor 17 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Montella'dan Fenerbahçe, sözleşme sonu ve Süper Lig değerlendirmesi.

48 yaşındaki İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella çarpıcı açıklamalarda bulundu. Montella, Eylül 2021’de geçtiği Adana Demirspor’la an itibarıyla Avrupa kupaları vizesi almanın peşinde. Bu hedefe giden önemli takımlardan biri olduklarına dikkat çeken hoca, yarışta Fenerbahçe’nin önemine dikkat çekerek, “İlk üç Avrupa’ya gidiyor. Dördüncünün gidip gitmeyeceği Türkiye Kupası’nın sonucuna bağlı ve kupada kalan takımlardan sadece Fenerbahçe ilk üç içinde” dedi.

Süper Lig’deki İtalyanlar hakkında da konuşan Montella, Andrea Pirlo’nun gidişatının da iyi olduğunu vurguladı. Montella, “Karagümrük bünyesinde çok sayıda İtalyan futbolcu ve antrenör barındırıyor. Andrea ile harika bir ilişkimiz var, onu bir arkadaş olarak görüyorum. O da çok iyi gidiyor. Onunla yeniden karşılaşacağımıza memnun olacağım” diye konuştu.

Tartışma: Trabzonspor'un 13'te 12 yaptığı hakem Fenerbahçe maçına atandıTartışma: Trabzonspor’un 13’te 12 yaptığı hakem Fenerbahçe maçına atandı

Süper Lig’in Serie A’dan çok daha az taktiksel olduğuna değinen Montella, ligin kalitesini gelmeden önce daha düşük beklediğini ancak bu noktada yanıldığını söyledi Vincenzo, sezon sonunda sona erecek sözleşmesi hakkında şöyle konuştu: “Ailemle aramda biraz mesafe var. Onlara biraz daha yakınlaşma isteğim var ama bu bizim işimiz. Burada kalma ihtimalini göz ardı etmiyorum çünkü kendimi iyi hissediyorum. Sağlam ve önemli hedefleri olan bir kulüp başkanımız var. Karar vermek için zaman var. Şimdi ligin sonuna odaklanıp bekleyeceğiz.”

Hakkında çıkan Olympiakos iddialarıyla ilgili konuşan Montella, hbunu şu anda değerlendiremeyeceğini belirtti. Adana Demirspor, an itibarıyla 31 maçta topladığı 60 puanla 4. sırada. Mavi Şimşekler, bu akşam 20.00’de Andrea Pirlo yönetimindeki Karagümrük’e konuk olacak.

Dünya İlkay Gündoğan'ı konuşuyor... 'Mütevazı lider'in öyküsüDünya İlkay Gündoğan’ı konuşuyor… ‘Mütevazı lider’in öyküsü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.