Eda Erdem’in heykeli 8 Mart’ta dikilecek: Diğer efsanelerle birlikte Atatürk’ün yanına…

Fenerbahçe Spor Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre Yoğurtçu Parkı'ndaki kulüp efsanelerinin heykelleri stadyumun önünde yer alan Mustafa Kemal Atatürk heykelinin yanına taşınacak. Eda Erdem Dündar heykeliyse 8 Mart Kadınlar Günü'nde açılacak.

Spor 22 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'de heykeller stadyum önüne taşınıyor.

Sözcü’nün haberine göre Fenerbahçe yönetimi Yoğurtçu Parkı’nda yer alan Lefter Küçükandonyadis, Can Bartu ve Alex de Souza heykellerini stadyumun önüne taşıyacak. Ülker Stadyumu Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nin hemen önündeki Mustafa Kemal Atatürk heykelinin yanına yerleştirilecek heykellere 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Eda Erdem Dündar da katılacak.

Eda Erdem Dündar heykelinin yapımın sanatçı Pınar Öktem Doğan sürdürüyor. Heykelin yapım aşaması için yönetim kurulu üyesi Simla Türker Beyazıt “Fenerbahçe Spor Kulübü olarak kadınların ve kız çocuklarının spora katılımını çok önemsediğimizi ve bu anlamda birçok projeler yaptığımızı artık bütün Türkiye biliyor. Bu anlamda Eda çok ikonik bir karakter. Hem milli takımda, hem Fenerbahçemizdeki kaptanlığı seneye 16. yıl olacak. Çok ikon bir oyuncu. 2024’te, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Haftasında heykelin açılışını yapmak istiyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk Kadınlar Günü olacak” açıklaması yapmıştı.

Eda Erdem heykelinin açılışı için tarih verildi: 8 Mart haftası…Eda Erdem heykelinin açılışı için tarih verildi: 8 Mart haftası…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.