Muhteşem maç Fenerbahçe’nin… Real Madrid’in apoleti söküldü

EuroLeague 11. haftasında Real Madrid’le karşılaşan Fenerbahçe son 6 dakika 42 saniyesine 14 sayı farkla geride girdiği maçı önce uzatmaya götürdü ardından Yam Madar’ın mucizevi son saniye basketiyle 100-99 kazandı.

Spor 1 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, Yam Madar'ın son saniye basketiyle zafere uzandı.

Real Madrid, EuroLeague şampiyonu kadrosuna yaptığı Facundo Campazzo hamlesiyle tartışmasız şekilde kağıt üstünde Avrupa’nın en güçlü takımı haline geldi. İspanyol ekip sezona bu iddianın altını doldurur şekilde 10’da 10 yaparak başladı. Sosyal medyada bu seriyi hangi takımın bitirebileceği sorusu tartışılıyordu. Olağan şüphelilerden biri Fenerbahçe’ydi. Ancak sarı-lacivertliler 4 maç üst üste kaybederek son derece formsuz biçimde Real karşısına çıktı.

Fenerbahçe’nin formsuz görüntüsü maçın ilk çeyreğinde sürdü. Campazzo 16 sayı bulurken 10 dakikalık kısım 29-16 Madrid üstünlüğüyle bitti. İkinci çeyrekte özellikle savunmada toparlanan Fenerbahçe Yam Madar’ın etkili oyunuyla farkı azalttı ve ilk yarı 44-37 sona erdi. Kanarya ikinci yarıya kaldığı yerden devam ederek girdi, fark bir ara 1 sayıya kadar indi ancak son bölümde Sergio Llull sahne aldı, Real 4. çeyreğe 8 sayılık avantaj götürdü. Son çeyreğin başında dağınık bir görüntü çizen Fenerbahçe, 6 dakika 42 saniye kala Facundo Campazzo’nun serbest atışlarıyla 78-64 geri düştü.

Campazzo Real adına fark yaratan isim oldu.

Bu andan sonra Scottie Wilbekin ve Marko Guduric’in etkili oyunu maçın dönmesinde etkili oldu. Nick Calathes de ilk çeyreğin ardından oyuna etkisini hissettirdi. Son 15 saniyeye gelindiğinde fark 3 sayıya düşmüştü. Wilbekin’in mola sonrası üçlüğüyle maça eşitlik geldi. Madrid’de Gabriel Deck son toptan yararlanamadı ve maç uzadı.

Uzatmada yine Campazzo ve Llull Real Madrid’in kontrolü almasını sağladı. Ancak Fenerbahçe pes etmedi. Son ana kadar farkı tek topta tutan Kanarya, taktik faullerle rakibini çizgiye yolladı. Son 10 saniye kala Mario Hezonja 2’de 1 attı. Durum 99-96 oldu. Marko Guduric’e taktik faul yapan Madrid Sırp oyuncunun üçlük atmaması için serbest atış çizgisine gitmesini tercih etti. Marko 2’de 2 yaptı. Real pota altından topu oyuna soktu. Topa baskı yapan Fenerbahçe o ana kadar 33 sayı atan Campazzo’yu hatalı pasa zorladı. Guduric topu çaldı, Madar’a attı, Madar turnikeye gitti, isabeti buldu. Fenerbahçe 0.6 saniye kala 100-99 öne geçti ve maçı kazandı.

4 maç sonra galibiyetle tanışan Fenerbahçe’de koç Dimitris Itoudis maç sonu duygularına hakim olamadı, gözleri doldu. Maçın yıldızlarından Marko Guduric 21 sayı, 7 ribaunt ve 5 asistle oynadı. Scottie Wilbekin 19 sayı attı. Kazandıran basketi atan Yam Madar 17 sayı buldu. Real’de Campazzo 33 sayı, 7 asistle oynarken Gabriel Deck ve Sergio Llull 14 sayı attı bu performanslar yeterli olmadı.

EuroLeague’de günün diğer sonuçları:

Monaco – Olympiacos 85-77

Maccabi Tel-Aviv – Alba Berlin 102-81

Milano – Zalgiris Kaunas 70-83

Bayern Münih – Bologna 90-76

Partizan – Panathinaikos 92-87

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.