Avrupa’dan elenen Fenerbahçe Süper Lig’de Sivas deplasmanında

Hafta içinde Olympiakos'a elenip Avrupa defterini kapatan Fenerbahçe, sezonun kalanındaki tek hedefine ulaşabilmek adına zorlu Sivas deplasmanında sahne alacak.

Spor 22 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Şampiyonluk savaşı veren Fenerbahçe için Sivas deplasmanında tek hedef üç puan.

Fenerbahçe, Süper Lig’in 33’üncü haftasında Sivasspor’la deplasmanda karşılaşacak. 4 Eylül Stadı’nda oynanacak ve saat 20.00’de başlayacak müsabakayı hakem Cihan Aydın yönetecek.

UEFA Konferans Ligi’ne çeyrek final aşamasında Olympiakos’a elenerek veda eden sarı-lacivertliler, Sivas deplasmanından üç puan çıkarıp hem morallenmek hem de zirve yarışında hanesine üç puan yazdırmak hedefinde. Ligde oynadığı son yedi müsabakayı kazanan İsmail Kartal’ın öğrencileri karşılaşmaya maç fazlası olan Galatasaray’ın beş puan gerisinde çıkacak.

Fenerbahçe’de dört eksik

Zorlu Sivas deplasmanına çıkacak Fenerbahçe’de dört eksik bulunuyor. Sakalığı sebebiyle bir süre sahalardan uzak kalacak Oosterwolde’nin yanı sıra Leonardo Bonucci, Miha Zajc ve Serdar Aziz’de deplasmana giden kafilede yer almadı. Olympiakos karşısında sakatlanan Becao’nun durumu ise maç saatinde belli olacak.

Sivas’ta eksik sayısı üç

Ligde şimdiye kadar 11 galibiyet, 11 beraberlik ve 10 mağlubiyet yaşayıp 44 puan toplayan Sivasspor’da üç eksik öne çıkıyor. Kırmızı-beyazlı ekipte Fenerbahçe maçı öncesi orta saha oyuncuları Hakan Arslan ve Azizbek Turgunboev’in sakatlıkları bulunuyor. Ayrıca sarı kart cezası nedeniyle Charis Charisis de yarın ki Fenerbahçe maçında forma giyemeyecek.

Sarı kart alarmı

Fenerbahçe’de sarı kart sınırındaki oyuncuların fazlalığı dikkat çekiyor. Sarı-lacivertlilerde Edin Dzeko, Dusan Tadic, Michy Batshuayi, Cengiz Ünder, Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu ve Rodrigo Becao, kart görmesi durumunda Beşiktaş derbisinde oynayamayacak.

Ligdeki 36’ncı eşleşme

Sivasspor ve Fenerbahçe bu maçla birlikte Süper Lig’de 36’ncı kez karşı karşıya gelecek. Sivasspor’un Süper Lig’e yükseldiği 2005-2006 sezonundan itibaren iki ekip arasında oynanan 35 müsabakadan 20’sini Fenerbahçe, 7’sini Sivasspor kazandı, 8 mücadele ise berabere sonuçlandı. Bu maçlarda Fenerbahçe’nin 75 golüne, Sivasspor 45 golle karşılık verdi. İki takım arasında ligin ilk devresinde oynanan müsabakayı Fenerbahçe sahasında 4-1 kazanmıştı.

Sivas’ta Fenerbahçe üstün

Fenerbahçe’nin, deplasmanda Sivasspor ile yaptığı lig maçlarında üstünlüğü bulunuyor.
İki takım arasında Sivas’ta oynanan 17 maçın yedisini sarı-lacivertli ekip, dördünü ise ev sahibi takım kazanırken, altı müsabaka berabere sonuçlandı. Fenerbahçe, söz konusu müsabakalarda 31 gol atarken, kalesinde 25 gol gördü.

Sultanların sultanı değişmedi: Fenerbahçe şampiyonSultanların sultanı değişmedi: Fenerbahçe şampiyon

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.