Sultanların sultanı değişmedi: Fenerbahçe şampiyon

Fenerbahçe, final serisinin son maçında Eczacıbaşı'nı 3-0 yenerek seriyi 3-2 kazandı ve Sultanları Ligi'nde üst üste ikinci kez şampiyon oldu.

Spor 21 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Sultanlar Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe.

Uzun bir sezon ve uzun sezonun ödülü niteliğinde şampiyonluk kupası. İşte, Fenerbahçe ve Eczacıbaşı bu yorucu sürecin sonunda o kupadan yalnızca bir maç uzaktaydı. Sultanlar Ligi final serisi beşinci maçına Burhan Felek Spor Salonu ev sahipliği yaptı. Son şampiyon Kanarya, 12 senedir kupa hasreti çeken Eczacıbaşı’nı konuk etti. Kupa Voley finalinde karşılaşan iki takımın maçını Fenerbahçe kazanmıştı. Seride ilk maçı alan Kanarya ikinci maçı 3-2 kaybettikten sonra 3-0’la reaksiyon vermiş ancak Kaplanlar da aynı şekilde 3-0’la seriyi eşitlemişti.

İşte her şeyin belli olacağı mücadele 19.00’da başladı. Fenerbahçe ilk sette daha etkili olan taraftı. Üst üste bloklarla skor set ortasında 13-7’ye geldi. Eczacıbaşı da fazlasıyla hata yapınca üç kez beş sayılık seri yakalayan Fenerbahçe seti 25-18 önde tamamladı. İkinci sette özellikle Ana Cristina’nın servis turunda seri yakalayan yine set ortasında fark yarattı ve yedi sayılık avantaj yakaladı. Ancak Eczacıbaşı bu kez direnç gösterdi. 19-12’den sonra Naz Aydemir Akyol’un servis turuyla skor 19-17’ye geldi. Tijana Boskovic de hem servisleri hem hücum sayılarıyla takımını oyunda tuttu. Ferhat Akbaş Alexa Gray, Beyza Arıcı gibi oyuncularla geri dönüş hamlesi yaptı. Ancak bu hamleler iki ve dördüncü maçta verdiği sonuçları vermedi, Fenerbahçe geri dönüşe izin vermeyip 25-22 ile durumu 2-0’a getirdi.

Üçüncü set çok daha çekişmeli başladı. Fenerbahçe ilk bölümde seri bulamadı. Aksine üç sayı geri düştüler ancak Eda Erdem’in üst üste blokları Fenerbahçe’yi maça ortak etti. 12-12’lik bölüme kadar Eda üç blok yaptı ve maç boyu blok sayısını sekize kadar yükseltti. Set boyunca rakibini arkadan takip eden Fenerbahçe Aslı Kalaç’ın servis turuyla seri yakaladı ve 18-17 öne geçti. Setin sonları servis hataları damga vurdu. Tijana Boskovic’le set sayısı şansı yakalayan Eczacıbaşı bu fırsatı üç kez kaçırdı. Boskovic’e Ana Cristina ve Melissa Vargas’ın blokları oyunun kaderini değiştirdi. Fenerbahçe Aslı Kalaç’ın servis serisiyle 27-25’i yakaladı ve tarihinin yedinci şampiyonluğunu ilan etti.

Eda Erdem 7 blokla damga vurdu

1 saat 37 dakika süren karşılaşmada Eda Erdem tam 7 blokla olağanüstü performans sergiledi. Kaptan kulübünün yedinci şampiyonluk sezonunda da kadroda yer aldı. Ana Cristina 11 sayı üretti. Eda şampiyonluğun ardından “Kendi adıma zorlu bir sezon oldu. Ciddi bir bilek sakatlığı yaşadım. Tek ayakla bu kadar oldu. Takım inanılmaz. Kızlarla tek tek gurur duyuyorum. Herkes pırlanta” dedi. Gizem Örge ise “Takımımla gurur duyuyorum. Gerçekten nefes alacak bile dermanım kalmadı. Bu sezon beni bitirdi ama kupayı bir kez daha ailemize, taraftarlarımıza armağan edebildiğimiz için çok mutluyum” değerlendirmesini yaptı. Başkan Ali Koç ise takımı tebrik edip Avrupa şampiyonluğunun eksik kaldığını ifade ederken “Bizim gelecek sezon için aşağı yukarı kadromuz tamam. Önümüzdeki sezon 1 pozisyon hariç tamamız” dedi.

En değerli Vargas oldu

Final serisinin en hızlı servis kullanan oyuncu ödülü Melissa Vargas’a gitti. Vargas, 100 kilometre bölü saat hızla attığı servisle bu ödüle ulaştı. Ana Cristina en iyi smaçör seçilirken en iyi pasör ödülü Bojana Drca’ya gitti. En iyi libero ödülü Gizem Örge’nin oldu. En iyi orta oyuncu heykeli dikilen sporcu Eda Erdem seçildi. En iyi pasör çaprazı sezonu 999 sayıyla tamamlayan Eczacıbaşı sporcusu Tijana Boskovic’e gitti. En değerli oyuncu ödülü Melissa Vargas’ın oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.