İstanbul’un şampiyonları! Üç büyükler takipte

İstanbul Spor Okulları Gelişim Ligi'nde şampiyonlar belli oldu. Arasında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da olduğu birçok kulüp antrenörü genç yetenekleri keşfetmek için finalleri izledi.

Spor 6 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Spor Okulları Gelişim Ligi'nde şampiyonlar belli oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor İstanbul’un organize ettiği ve 22 Ocak’ta eleme etabıyla başlayan Spor Okulları Gelişim Ligi sona erdi. İBB Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi’ndeki final maçlarını yaklaşık üç bin seyirci izledi. İBB Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur 69 tesisin 46’sında spor okulu da olduğunu belirterek “Yıl boyunca çocukların ölçümlerini yapıyoruz. Branşlarında başarılı olanları gelişim okullarına alıyoruz. Son 4.5 yılda 90 farklı kulübe 550 çocuğu gönderdik. Kimisi büyük kulüplere kimisi de milli takımlara giderek, elit sporcu olmaya doğru ilerliyor” dedi. Ailelerin önemine de değinen Onur onlardan hayat boyu spor yapmaları için çocuklarını desteklemekten vazgeçmemelerini istedi.

Branş sayısı 18’e çıktı

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Celal Aksoy da Spor İstanbul’da branş sayısını 7’den 18’e çıkardıklarını söyleyerek şöyle konuştu: “Katılımcı çocuk sayısı ise 20 binden 120 bine ulaştı; yani yüzde 600 arttı. Uluslararası standartlarda eğitim müfredatı hazırladık. Çocuklarımızın gelişimlerini takip edebildiğimiz sistemler kurduk. Her alanda olduğu gibi burada da aklı ve bilimi temel alan bir yaklaşım benimsiyoruz.”

Minik jimnastiklerin gösterisi büyük alkış aldı.

Konuşmaların ardından minik jimnastikçiler, bir gösteri sundu. Ardından parkeye çıkan break dansçılar, salondaki enerjiyi daha da yükseltti. Ve son olarak sahne alan Action Team, seyircileri ayağa kaldıran smaç şovuna imza attı.

Hamza Yerlikaya Spor Tesisi oyuncuları şampiyonluk sevinci yaşadı.

Açılış şovlarının ardından final maçlarına geçildi. Kapalı salonda önce basketbol, sonra da voleybol final maçları oynandı. Her iki branşta da Hamza Yerlikaya Spor Tesisi şampiyonluğu kazandı. Futbolda mutlu sona Sultanbeyli Gölet Spor Tesisi ulaştı. Yüzmenin şampiyonu ise Pendik Kurtköy Spor Kompleksi oldu.

Voleybolda da şampiyonluk Hamza Yerlikaya Spor Tesisi oyuncularına gitti.

Badmintonda şampiyonluğu Metin Oktay Spor Tesisi, atletizmde de Maltepe Spor Tesisi elde etti. Başta şampiyonlar olmak üzere finallerde dereceye giren tüm takım ve sporculara kupa ve madalyalar takdim edildi. İBB Spor İstanbul Spor Okulları Gelişim Ligi Finalleri’nde çocuklar kadar aileleri de büyük heyecan yaşadı.

Üç büyükler takipte

Gelişim Ligi Finalleri’ni Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın yanı sıra Enka, Barcelona Akademi, Avrupa Jimnastik, İBBSK, Blackwings Sancaktepe İstanbul Spor Kulübü gibi profesyonel kulüplerden gelen yaklaşık 50 antrenör de yerinde izledi. Kulüp temsilcileri yetenekli gördükleri çocukları kendi altyapıları için not etti.

İBB Spor İstanbul'dan çocuklar için önemli adımİBB Spor İstanbul’dan çocuklar için önemli adım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.