Ankaragücü, Mauro Icardi’den sonra Mert Hakan Yandaş’ın peşinde

Süper Lig ekiplerinden Ankaragücü Türkiye Kupası çeyrek final maçından sonra tribünlerle gerginlik yaşayan Fenerbahçeli Mert Hakan Yandaş'ı TFF'ye şikayet edeceğini açıkladı. Başkent ekibinin başvurusu sonucu Galatasaraylı Icardi ceza almıştı.

Spor 29 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Ankaragücü, Mert Hakan Yandaş'ı TFF'ye şikayet ediyor.

Ankaragücü Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde Fenerbahçe’yi 3-0 yenerek yarı finale yükseldi ve son şampiyon unvanıyla yola devam eden rakibini saf dışı bıraktı. Karşılaşmanın bitiş düdüğünden sonra soyunma odası tüneline yönelen Mert Hakan Yandaş’la Ankaragücü tribünleri arasında gerginlik yaşandı. Yandaş’ı Dusan Tadic sakinleştirdi ve soyunma odasına yöneltti.

Ancak o an yaşananlarla alakalı olarak Ankaragücü’nün bir adım attığı belirtildi. Kulüpten “27.02.2024 tarihinde oynanan MKE Ankaragücü – Fenerbahçe A.Ş. müsabakası sonrası Fenerbahçe profesyonel futbolcusu Mert Hakan Yandaş’ın tribünlerimize karşı sergilemiş olduğu profesyonellik dışı hareketleri ile ilgili olarak gerekli disiplin soruşturmasının başlatılması için TFF ilgili kurullarına başvuru yapılacaktır” açıklaması yapıldı. Karşılaşmadan sonra Mert Hakan’ın Ankaragücü taraftarına dönerek söyledikleri de gündem olmuştu. Bu görüntüler tıpkı Mauro Icardi konusunda olduğu gibi taraftar çekimi sonrasında ortaya çıkmıştı.

Mert Hakan Yandaş’ın ismi devre arası transfer döneminde Ankara ekibiyle de anılmış ancak transfer gerçekleşmemişti. Kanarya’nın 2-1 kazandığı Kasımpaşa maçında attığı şık serbest vuruş golüyle geri dönüşün fitilini ateşleyen Mert Hakan son haftalarda yükselen formuyla dikkat çekiyordu.

Icardi de başvuruyla ceza almıştı

Ligin 26. haftasında oynanan ve Galatasaray’ın 3-0 kazandığı Ankaragücü maçında Mauro Icardi’nin Ankaragücü taraftarına dönerek cinsel organını işaret ettiği görüntüler ortaya çıktı. Tribün çekimi sonucu sosyal medyada paylaşılan görüntülerle ortaya çıkan bu görüntüler sonrası Ankaragücü Kulübü TFF’ye başvurdu. Mauro Icardi bir maç cezaya çarptırıldı ve Galatasaray-Antalyaspor karşılaşmasında sahadaki yerini alamadı.

Icardi cezasının perde arkası: TFF herkesi karşısına aldıIcardi cezasının perde arkası: TFF herkesi karşısına aldı

Ceza alırsa Süper Kupa’da yok

Mert Hakan Yandaş şayet ceza alırsa ve bu ceza dört maçtan az olursa ligi etkilemeyecek. Ancak Mert Hakan’ın üç maça kadar alacağı ceza oyuncunun 7 Nisan Pazar 21.00’de Galatasaray’a karşı oynanacak Süper Kupa’da forma giyemeyeceği anlamına gelecek. Mert Hakan dört maçtan fazla ceza alırsa bu ceza lige de yansıyacak ve oyuncu Süper Lig’deki karşılaşmalarda cezasını çekebilecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.