Fenerbahçe 10 aldı, Dzeko şov yaptı

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe. Pendikspor'u deplasmanda 5-0 yenerek art arda  Süper Lig’de 10. toplamda 19. galibiyetini aldı. Edin Dzeko attığı üç golle maçın yıldızı oldu.

Spor 29 Ekim 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe Pendik'te gol oldu yağdı.

Fenerbahçe, Pendikspor deplasmanına sezonun 19. resmi maçında 19. galibiyeti almak adına çıktı. Sarı-lacivertliler Cumhuriyet’in 100. yaş gününe özel formalarla sahadaydı. Maç, 1960 seyirci kapasiteli Pendik Stadı’ndaydı. Stadyum çevresindeki evlerin balkonları adeta birer tribüne dönüştü.

Bu enteresan atmosferde oynanan mücadele Fenerbahçe adına kötü bir haberle başladı. Brezilyalı orta saha oyuncusu Fred, 8. dakikada kasık bölgesini tutarak kenara geldi. Maçın henüz ilk dakikalarında Becao da adale bölgesini tutmuştu. Fred yerine oyuna Zajc dahil oldu. Kanarya topa daha fazla hükmeden taraftı. 30. dakikada İrfan Can’ın pasıyla bindirerek ceza alanı içinde topla buluşan Osayi-Samuel, topu ortaya çevirdi ve kaleci Erden’in ters vuruşuyla top ağlara gitti. 42. dakikada bu kez duran top sonrası Sebastian Szymanski’nin ceza alanı dışına gönderdiği topla İrfan Can Kahveci şut imkanı buldu. İrfan Can’ın vuruşunda top savunmaya çarptı ve skor 2-0 oldu. İlk yarı böyle bitti.

Fred Fenerbahçe adına günün kötü haberlerinden biri oldu.

İkinci yarıya Becao-Oosterwolde değişikliğiyle başlayan Fenerbahçe oyunun kontrolünü elinde tuttu. 65. dakikada Miha Zajc savunma arkasına sarkan Szymanski’yi gördü. Polonyalı yanındaki Dzeko’ya “al da at” dedi ve Boşnak golcü ikramı çevirmeyip durumu 3-0’a getirdi. 77. dakikada sahneye yine Dzeko çıktı. Bu kez Ferdi Kadıoğlu’ndan pası alan deneyimli golcü düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı ve durum 4-0’a geldi. Fenerbahçe’ye aynı maç içinde üçüncü sakatlık haberi Samet Akaydin’den geldi. Samet 81. dakikada sakatlandı ve yerine Miguel Crespo dahil oldu. Daha sonra yayıncı kuruluşun aktardığı bilgiye göre Samet’in ciddi bir sakatlığının olmadığı ve önlem olarak kenara alındığı bildirildi.

Ancak Fenerbahçe’nin gol yağmuru dinmedi. Ferdi bir kez daha topu Dzeko’yla buluşturdu. Boşnak isim düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı ve 87. dakikada durum 5-0 oldu. Yıldız isim gol krallığında 10’a ulaşarak Mauro Icardi’yi yakaladı. Ayrıca Dzeko, Ağustos 2011’den (Manchester City – Tottenham) bu yana ilk kez bir lig maçında hat-trick yaptı.

Fenerbahçe Pendikspor’u 5-0 yendi ve ligde 10. maçında 10. galibiyetini alarak puanını 30’a yükseltip liderliği devraldı. Pendikspor 5. mağlubiyetini alarak 7 puanla 18. sırada kaldı. Maçtan kalan en enteresan anıysa Fenerbahçe’nin arkasında hissettiği balkon tribünü desteğiydi.

“Daha ne olması gerekiyor?”

Maçın ardından konuşan Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, duraklama anlarında Ferdi’nin ceza alanı içinde düşürüldüğü pozisyon hakkında “Bu maça da en iyi şekilde hazırlandık. Maç başından sonuna kadar oyunun kontrolü bizdeydi. Maçın 1 ve 2. dakikalarda yine sakatlık oldu. O bizi biraz sarstı. Yaptığımız değişikliklerle ilk yarıyı 2-0, maçı 5-0 bitirdik. Daha farklı olabilirdi. Sonuçta bir de verilmeyen penaltı var. Maçın skoru 5-0 ama ne verilmesi gerekiyorsa verilir. Penaltı almamız için daha ne olacak? Allah aşkına diyorum bak Allah aşkına, bize de rakiplerimize de net olsunlar, dürüstçe ne görüyorlarsa çalsınlar. 5-0 kazandık ama oradaki penaltının verilmemesi çok düşündürücü bence.” dedi.

Kartal ayrıca sakatlıklara değinerek “1. dakikada 2 sakat veriyoruz. Hiçbir takımın, hiçbir futbolcunun… Ben hayatımda böyle bir şey görmedim. Hiç de tahmin etmeyeceğimiz oyuncular. Bunu anlayamıyorum, çözemiyorum. Bir şanssızlık, bir terslik var. Çok şükür ki bir şekilde maçları kazanıyoruz. Çok iyi çalıştığımız için gerçekten takım olarak mücadele ediyoruz. İstediğimiz oyunu oynuyoruz. Sakatlanan oyuncularımızı en iyi şekilde aramıza tekrar katarız. Yolumuza devam etmek istiyoruz.” değerlendirmesini yaptı. Sakatlanan oyuncuların durumu hakkında bilgi veren Kartal “Samet’in çok bir şeyi yok. Kramp girmiş. Tedbir amaçlı. Becao ‘Hafif ağrım var’ dedi. Tedbir amaçlı oyuna almadım. Fred’in durumu belli değil. Yarın belli olacak.” dedi.

 

Kartal, buldukları ikinci golün ardından yapılan VAR incelemesinin uzun sürmesi hakkında “Biz gol atınca fazlasıyla irdeliyorlar. Başka taraflarda bir şey olunca ne kadar irdeleniyor, kamuoyunun takdirine bırakıyorum” şeklinde konuştu.

Hat-trick yaparak maçı bitiren Edin Dzeko, özel bir günde böyle bir performans sergilediği için mutlu olduğunu söylerken, takım arkadaşlarına teşekkür etti. Dzeko, ”

Bu takım çalışmasının bir ürünü. Bazen gol veya asist yapamazsınız ama gol kadar önemli işler yaparsınız. Dolayısıyla takım arkadaşlarım bunu fazlasıyla yaptı. Takım olarak çok iyiydik. İlk gole kadar problemli dakikalar oldu, sonra Fred çıktı ama konsantre bir şekilde oyunda kaldık. Bu şekilde devam etmemiz gerekiyor.” diye konuştu. 

Rakip ağlara 3 gol bırakan Dzeko gecenin yıldızıydı.

Baki’den hakem eleştirisi

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Selahattin Baki, “Cumhuriyetin hala ne anlama geldiğini anlamayanlar, kavrayamayanlar var. Geçmişine sahip çıkamayanlar gelecekte var olamazlar. Bunun da tarihte birçok örneği vardır. Lütfen Cumhuriyete sıkı sıkı sarılalım. Ve bugünün anlam ve önemine duyduğumuz saygıdan dolayı bu akşam futbola girmeyeceğiz ancak camiamıza ve futbol kamuoyuna şunu söylemek isterim. Dün akşam ve bugün sahada yaşananlarla alakalı hafta içi Kulübümüz açıklamasını yapacaktır. Çok teşekkür ediyorum. Yaşasın Cumhuriyet.” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.