Eski Beşiktaşlı golünü attı, Fas Afrika Kupası’na iyi başladı

Dünya Kupası'nda dördüncü olan Fas Afrika Uluslar Kupası F Grubu ilk maçında Tanzanya'yı 3-0 mağlup etti. Maçın ilk golü eski Beşiktaşlı Romain Saiss'dan geldi.

Spor 18 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Fas, Tanzanya karşısında fazla zorlanmadı.

Afrika Uluslar Kupası F Grubu ilk maçında Fas ile Tanzanya Laurent Pokou Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Dünya Kupası’nda yarı finale yükselen ve dördüncü olan Fas rakibini 3-0 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı. Fas’a galibiyeti getiren golleri 30’da bir dönem Beşiktaş forması giyen Romain Saiss, 77’de Ounahi ve 80’de Youssef En Nesyri kaydetti.

Fas’ta karşılaşmaya ilk 11’de başlayan Hakim Ziyech 81 dakikada sahada kaldı. Ziyech 81’inci dakikada yerini bir dönem Hatayspor forması giyen El Kaabi’ye bıraktı. Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Tanzanyalı Mbwana Samatta ise karşılaşmaya ilk 11’de başlayıp 69 dakika sahada kaldı. Tecrübeli golcünün yerine 69’uncu dakikada oyuna Faisal Salum dahil oldu. Tanzanya’da Dismas 70’nci dakikada ikinci sarı kartın ardından gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Fenerbahçe'de Lincoln'ün dönüşü muhteşem oldu, Batshuayi gol şov yaptıFenerbahçe’de Lincoln’ün dönüşü muhteşem oldu, Batshuayi gol şov yaptı

 

Bakambu asist yaptı, Demokratik Kongo berabere kaldı

F Grubu’nun diğer maçınnda Demokratik Kongo ile Zambiya 1-1 berabere kaldı. Zambiya, 23. dakikada Kings Kangwa ile öne geçti. 27’de Galatasaray forması giyen Cedric Bakambu’nun asistinde Yoane Wissa skora denge getirdi. İki takımın sonraki dakikalardaki çabası sonucu değiştirmedi ve mücadele 1-1 bitti. Demokratik Kongo’da, Beşiktaş forması giyen Arthur Masuaku 90 dakika sahada kaldı. Demokratik Kongo bir sonraki maçta Fas’la karşılaşırken Zambiya’nın rakibi Tanzanya olacak.

Fatih Terim mutlu: Ezeli rakibini kupanın dışına ittiFatih Terim mutlu: Ezeli rakibini kupanın dışına itti

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.