Iga Swiatek, Fatih Terim’e özendi!

Euro 2016'da Türkiye Milli Takımı'nın teknik direktörü Fatih Terim'in kullandığı 'Biz bitti demeden bitmez' sloganı tek kadınlarda dünya bir numarası olan Polonyalı Switaek tarafından Avustralya Açık'a taşındı.

Spor 18 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Polonyalı Swiaetek, tur atladıktan sonra sosyal medyadan Fatih Terim'in kulaklarını çınlattı.

Fatih Terim yönetimindeki Türkiye Milli Takımı Euro 2008’de son dakika golleriyle yarı finale kadar yükseldi. Grupta İsviçre maçında Arda Turan uzatma dakikalarında ağları bularak 2-1’lik galibiyeti getirdi. Çek Cumhuriyeti karşılaşmasında takım 2-0 yenik duruma düşmesine karşın Hamit Altıntop ve Nihat Kahveci sahneye çıktı. 3-2 kazanılan mücadeleyle çeynek finale çıkıldı. Hırvatistan karşısında uzatmaya giden maçta son dakikada 1-0 yenik duruma düşen Türkiye Semih Şentürk’ün uzatmanın uzatmasında bulduğu golle maçı penaltılara taşıdı ve yarı finale yükseldi. Art arda üç maçta muhteşem dönüşlere imza atan Türkiye’nin başında bulunan Fatih Terim spor tarihine geçen şu sözü söyledi: “Biz bitti demeden bitmez.”

Bu söz 2008’te yedi yaşında bir çocuk olan Polonyalı Iga Swiatek’in belki kulağına çalındı, bilemeyiz. Ama devam eden Avustralya Açık’ta dünya bir numarası 2. tur mücadelesinde karşılaştığı Amerikalı rakibi Danielle Collins’i bol gelgitli bir maç sonucu mağlup ettikten sonra Fatih Terim’in meşhur sözünü kullandı: “Biz bitti demeden bitmez.”

Fatih Terim mutlu: Ezeli rakibini kupanın dışına ittiFatih Terim mutlu: Ezeli rakibini kupanın dışına itti

Polonyalı raket Swiatek kariyerinin ilk Avustralya Açık şampiyonluğunu aradığı turnuvada geçen sezonun finalisti Danielle Collins’e karşı ilk seti kazandı. İkinci set başa baş giderken art arda beş oyun veren Swiatek ciddi bir kırılma yaşadı ve setlerde skora eşitlik geldi. Karar setinde 4-1 geriye düşen Swiatek için şampiyonluk umudu tükendi gibi gözüküyordu. Ama aynı Euro 2008’in Türkiye’si gibi pes etmedi, büyük bir geri dönüşe imza attı. Polonyalı sporcu karar setini 6-4, maçı ise 2-1 kazanarak üçüncü tura yükseldi.

Swiatek, Serena Williams'a selam çaktı: Dünyanın en iyisi...Swiatek, Serena Williams’a selam çaktı: Dünyanın en iyisi…

Uluslararası medya mensuplarının oylarıyla 2023’ün en iyisi seçilen Swiatek üst üste iki yıl bu ödülü kazanarak Serena Williams sonrası aynı başarıyı elde eden ilk kadın tenisçi oldu. 2020’de Rolland Garros’ta kazandığı şampiyonlukla 2005’te Fransa Açık zaferine uzanan Rafael Nadal’dan sonra grand slam kazanan en genç tenisçisi olma unvanını kazandı. Önceki yıllarda Wimbledon’da tenis topuyla futbol hünerlerini gösteren 2001 doğumlu Switaek “Biz bitti demeden bitmez” sözüyle ‘ayak topuna’ ve Fatih Terim’e selam gönderdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.