Belözoğlu, Seçilbank’a giden 400 bin doları Ankaralı işadamından almış

Emre Belözoğu'nun hayali fona yatırdığı paranın 400 bin dolarını Ankaralı işadamı Cevdet Ağaçlı'dan aldığı bankanın teftiş kurulu raporunda yer aldı.

Gündem 6 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Seçilbank vurgununda yeni bir bilgi daha: Denizbank Teftiş Kurulu raporunda Emre Belözoğlu’nun parasını hayali fona götüren Volkan Bahçekapılı’nın Nur Erkasap üzerinden verdiği 400 bin doları Ankaralı iş insanı Çevdet Ağaçlı’nın havale ettiği yazıldı.

Bu tespit raporda şöyle geçiyor:

“İddia sahibinin hesabına Cevdet Ağaçlı tarafından 17.03.2023 tarihinde 100.000 USD ve 21.03.2023 tarihinde 300.000 USD olmak üzere toplam 400.000 USD tutarında havale gelmiştir. Söz konusu tutar 22.03.2023 tarihinde olay zincirinde ismi geçen ve raporun ilerleyen bölümlerinde hakkındaki bulgulara detaylıca yer verilen Nur Erkasap’a havale edilmiştir. Dolayısıyla Volkan Bahçekapılı’nın şifahen tarafımıza iletmiş olduğu ‘22.03.2023 tarihinde 400.000 USD’lik tutarı Seçil Erzan’a teslim etmesi için Nur Erkasap’a verdiği’ beyanına konu işlemin bu işlem olduğu kanaati edinilmiştir.”

Daha önce yine bu hayali fona yatırılması için Acun Ilıcalı’dan da 500 bin dolar alındığı ortaya çıkmıştı.

Banka çalışanı rapordan farklı söylüyor

Banka Teftiş Kurulu raporundaki bir başka ayrıntı da Levent Şubesi Operasyon sorumlusu Asiye Öztürk’ün imzasıyla ilgili. Banka raporunda Asiye Öztürk’e ait imzanın Seçil Erzan tarafından taklit edildiği yazılmış. Ancak 20 Kasım’daki duruşmada Emre Belözoğlu’nun avukatı Şekip Mosturoğlu bir belge göstererek Asiye Öztürk’e “Bu imza sizin mi” diye sormuştu. Asiye Öztürk de “Benim imzam” diye yanıt vermişti.

Asiye Öztürk’e bu belge duruşmada sorulmuştu.

Banka: Seçil Erzan’dan şikayetçi olmadılar

Bankanın raporunda yer alan başka bir iddia  ise 7 Nisan’da bankanın Levent şubesine giden Emre Belözoğlu ve Volkan Bahçekapılı’nın Seçil Erzan ve bankadan şikayetçi olmadığına ilişkin. Bankanın Teftiş Kurulu raporunda “Bununla birlikte; Volkan Bahçekapılı ile beraber şubeye gelmiş olan Emre Belözoğlu ‘An itibarıyla bahse konu tutarın Volkan Bahçekapılı’nın hesabında olup olmadığını öğrenmek için şubeye geldiklerini, ne banka ne de Şube Müdürü Seçil Erzan ile ilgili herhangi bir şikâyetlerinin olmadığını’ belirtmiştir” dendi.

Fatih Terim'in en yakınında, 'Terim Fonu' dolandırıcılığının da göbeğinde: Nur ErkasapFatih Terim’in en yakınında, ‘Terim Fonu’ dolandırıcılığının da göbeğinde: Nur Erkasap

Rapor: 17 milyon nakit çekildi, bavulla taşındı

Bankanın raporunda Emre Belözoğlu’nun parası bu hayali fona yatırmadan önce Volkan Bahçekapılı’nın hesabından yazılı talimatla 17 milyon liranın Emrah Türkekul tarafından çekilerek bavulla taşındığı belirtildi. Raporda o bölüm şöyle anlatıldı:

“Yapılan incelemelerde Volkan Bahçekapılı hesabına 24.02.2023 tarihinde Fatih Terim’in hesabından 17.000.000 TL tutarında havale geldiği görülmüştür. Söz konusu tutar iddia sahibinin yazılı talimatına istinaden Emrah Türkekul’a Levent Büyükdere Caddesi Şubesi’nden 17.000.000 TL nakit olarak ödenmiştir. İşleme ilişkin kamera kaydında paraların valize doldurularak şube dışına çıkarıldığı ve bir arabaya konularak götürüldüğü anlaşılmıştır.”

Seçilbank vurgununda yeni detay: Nur Erkasap'tan da şikayetçi olmuşlarSeçilbank vurgununda yeni detay: Nur Erkasap’tan da şikayetçi olmuşlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.