Meğer Emre Belözoğlu yanlış biliyormuş! Opsiyon var ama Morutan 11’de!

Ankaragücü Teknik direktörü Emre Belözoğlu, 'Galatasaray ile anlaşamazsak ilk 11'de oynamaz' dediği Olimpiu Morutan'ı sahaya sürdü. Belözoğlu'nun sözleşmeyi yanlış yorumladığı ortaya çıktı.

Spor 16 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Belözoğlu'nun "bir daha oynayamaz" dediği Morutan, Başakşehir maçına ilk 11'de başladı.

Sezon başında Galatasaray’dan Ankaragücü’ne 3 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olan Olimpiu Morutan hakkında sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Emre Belözoğlu, kısa süre önce verdiği bir demeçte, “Morutan bir daha ilk 11’de oynayamaz. İlk 11’de oynamaya devam ederse kulübe çıkacak ağır bir külfet var. Morutan’ın oynaması durumunda kulübümüzün kaldıramayacağı bir bonservis bedeli var. Artık iki kulüp anlaşmadığı sürece 11’de oynayamaz.” demişti. Belözoğlu futbolcusunu Başakşehir’i 2-1 mağlup ettikleri karşılaşmada ilk 11’de sahaya sürünce Rumen oyuncuyla ilgili kafaları karıştıran durum yeniden gündeme geldi. Peki bu bilinmezliğin aslı ne?

Belözoğlu yanlış biliyormuş

Morutan ile ilgili sözleşmeye dair şartları Emre Belözoğlu yanlış bildiği için oyuncu yedek kalmış. Haberde verilen bilgide Morutan’ın sözleşmesindeki 3 milyon euro’luk opsiyonun devreye girmesi için 27 Süper Lig maçında ilk 11’de soyunması gerektiği bildirilirken, Rumen oyuncunun Başakşehir maçıyla birlikte 21’inci kez 11’de süre aldığı görülüyor. Morutan, Belözoğlu’nun ilk kez bu konuda basına demeç verdiği Konyaspor maçından itibaren beş Süper Lig maçına yedek soyunmuştu.

Belözoğlu: Bana resmi maç dendi, sadece Süper Lig maçlarıymış

Altıncı maç olan Başakşehir karşılaşmasında 11’de sahne alan Rumen oyuncu için Emre  Belözoğlu şöyle konuştu: “Kontratında bana ilk söylenen bilgi resmi maçlardı ama sadece Süper Lig maçıymış. Bildiğim kadarıyla 5 tane daha maç var. Morutan bizim için önemli bir oyuncu. Oyun içinde de değişiklikler yapıyoruz. Morutan bugün merkezde beklediğimiz performansı gösteremeyince kenara attık. Sonra tekrar merkeze geçti. Keşke sözleşme problemi olmasa. Her maç oynatmak isterim.” dedi ancak yine akıllarda soru işareti kaldı. Bu sezon resmi maçlar da hesaba katıldığında toplam 24 maça 11’de başlayan Morutan, Belözoğlu’nun hesabına göre yine 27 maçlık limiti geçmiş değil. Ayrıca kendisine ilgili ilk 11 çıkma maddesinin tüm maçları kapsadığı yönünde bilgi iletildiğini belirten Belözoğlu, ligde görev vermediği futbolcuyu Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe’ye karşı oynanan maçta ilk 11’e almıştı. Emre Belözoğlu’nun söylemleri Morutan’ın kontratı hakkında kafaları iyice karıştırdı.

Ali Koç da değinmişti

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, hafta içinde düzenlediği basın toplantısında Galatasaray’ın transfer operasyonlarına eleştiriler getirirken Olimpiu Morutan’ın durumuna da değinmişti. Futbolcunun sözleşmesinde hukuka aykırı bir sürecin işlediğini ima eden Koç, yaşanan süreçle ilgili Galatasaray’ı suçlamıştı.

Eyüpspor'dan Bandırma'da muhteşem geri dönüş!Eyüpspor’dan Bandırma’da muhteşem geri dönüş!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.