Eyüpspor’dan Bandırma’da muhteşem geri dönüş!

1. Lig'in liderlik koltuğunda oturan Eyüpspor, öne geçip ardından yenik duruma düştüğü ve üzerine 10 kişi kaldığı maçta yılmadı. Uzatma dakikalarında bulduğu iki golle karşılaşmadan 3-2 galip ayrılıp şampiyonluk yolunda dev bir adım attı.

Bu karşılaşma Bandırmaspor teknik direktörü Hüseyin Eroğlu'nun sonu oldu. Sezona Samsunspor'da başlayıp 18'inci hafta itibariyle Bandırma'nın başına geçen Eroğlu, yenilgi sonrası sosyal medya hesabı üzerinden görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Spor 16 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
1. Lig'in lideri Eyüpspor, Bandırma deplasmanında 10 kişiyken uzatma dakikalarında iki gol atıp zafere uzandı.

1. Lig’de heyecan lider Eyüpspor’un Bandırmaspor’a konuk olduğu 27’nci hafta karşılaşmasıyla sürdü. Eyüpspor, Çorum FK mağlubiyetinin yaralarını sarmak, Bandırmaspor ise üçüncülük iddiasını sürdürmek için sahaya çıktı. Son iki maçından golsüz beraberlikle ayrılan ev sahibi Bandırma bu maça da kötü başladı. 17’nci dakikada Recep Niyaz’ın pasında topla buluşan Thuram, sağ çaprazdan yaptığı vuruşta direk dibinden topu filelerle buluşturdu ve deplasmanda Eyüpspor’u 1-0 öne geçirdi. Dakikalar 32’yi gösterirken Mücahit’le pozisyon yakalayan Bandırmaspor golü de bulup skoru eşitledi ancak VAR’dan gelen uyarı sonrası oyuncunun topu eliyle önüne aldığı anlaşıldığından filelere giden top gol değeri kazanmadı. Karşılıklı denemelerle geçen mücadelenin ilk yarısından başka gol sesi çıkmayınca soyunma odasına deplasman temsilcisinin tek farklı üstünlüğüyle gidildi.

İkinci devreye fırtına gibi başlayan Bandırmaspor, 54’te fırsat yakaladı. Sağda topu alan Gakpa sol ayağıyla ceza sahasına ortaladı. iyi bir koşuyla topla buluşan Doğancan kaleciyle karşı karşıya pozisyonda meşin yuvarlağa gelişine vurdu ve takımına eşitliği getiren golü buldu. Golün hemen ardından Eyüpsporlu Recep Niyaz orta sahada rakibine arkadan yaptığı müdahalenin ardından sarı kart gördü. Ev sahibi tribünler ve oyuncular kırmızı kart istedi ancak hakeme VAR’dan herhangi bir uyarı gelmedi. Beraberlik sonrası hücumda etkisini artıran Eyüp Fredy ve Melih’le pozisyonlara girdi ancak rakip kaleciyi geçmeyi başaramadı. Dakikalar 72’yi gösterdiğinde az önce rakip kalede gole yaklaşan Melih, bu kez ters bir vuruş yaptı ve kendi ağlarını gördü. Bu golle 1-0 geriden gelen Bandırmaspor 2-1 öne geçti. 88’inci dakikada Eyüplü Saiz sinirlerine hakim olamaması sonucu kendisine baskıya gelen rakibine yaptığı sert hareketin ardından doğrudan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bir kişi eksik kalmasına rağmen beraberlik golü için bastıran Eyüpspor, 90+2’nci dakikada Sinan Gümüş’ün ortasına ters vuruş yapan Mexer’in gölüyle skora eşitliği getirdi.

Afallayan Bandırmaspor, yediği beraberlik golünün şokunu henüz üzerinden atamadan soğuk duş etkisi yaşadı. 90+6’da galibiyet için yüklenen Arda Turan’ın öğrencileri, savunmadan çıkmaya çalışan rakibine karşı rakip kaleye yakın bölgede Ömer Bayram’la top kazandı. Ömer’den pası alan Bruno ceza sahasına girip sol ayağıyla sert bir şut çekti. Uzak köşeden fileleri bulan top Eyüpspor’un galibiyet sayısı oldu. Öne geçtiği maçta yenik duruma düşen, ardından da 10 kişi kalan lider Eyüp, uzatma dakikalarında bulduğu iki golle yeniden üstünlüğü sağladığı maçta Bandırmaspor’u 3-2’lik skorla geçmeyi başardı.

Bu sonuçla Eyüpspor, şampiyonluk yolunda dev bir adım atarak puanını 64’e yükseltti. Bandırmaspor ise kazansa play-off için iddialı konuma geleceği tabloda 41 puanla sekizinci sırada kaldı.

Hüseyin Eroğlu istifa etti!

Uzatma dakikalarında yenen iki gol sonrası gelen mağlubiyetin faturasını Bandırmaspor teknik direktörü Hüseyin Eroğlu kendisine kesti. Sosyal medya hesabı üzerinden görevi bıraktığını açıklayan Eroğlu, “Ekip olarak Bandırma’yı Süper Lig’e çıkarma sözü vermiş ve vazgeçmeyeceğimizin de altını çizmiştik fakat Eyüpspor maçı sonrası yeni bir enerjiye ihtiyaç olduğu ortaya çıktı. Bu nedenle Sayın Başkanımız Onur Göçmez ve yönetim kurulumuza daha rahat hareket imkanı sağlamak adına görevlerimizden ayrılmak istediğimizi ilettik. Bandırmaspor için güzel bir gelecek diliyor ve ekibim adına da herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

1.Lig’de aynı gün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı,

Çorum FK – Manisa FK, 4-3
Göztepe – Keçiörengücü, 0-0

Everton'da günde 'tokat'Everton’da günde ‘tokat’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.