Arda Turan: Türk futbolunda bir şeyleri değiştirmek istiyorum

Eyüpspor'u çalıştıran Arda Turan, İspanya'nın Marca gazetesine röportaj verdi. Teknik direktörlük kariyerine ve hedeflerine değinen Turan, "Hayalim ülkemin kaderini değiştirmek." dedi.

Spor 30 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Arda Turan Marca gazetesine samimi açıklamalarda bulundu.

1. Lig’de başarılı bir sezon geçirip şampiyon olarak Süper Lig’e yükselmek için mücadele veren Eyüpspor’un teknik direktörü ve eski milli futbolcu Arda Turan, geçmişte formasını giydiği Atletico Madrid ve Barcelona’nın ülkesi olan İspanya’nın Marca gazetesine röportaj verdi. Liglere verilen milli arayı Madrid’de geçirip Atletico’nun tesislerini ziyaret eden Turan, geçmişte birlikte çalıştığı Diego Simeone ile de fikir alış verişinde bulundu.

‘Simeone’den savunmayı, Henrique’den hücumu aldım’

Atletico Madrid yıllarında çalıştığı Diego Simeone’nin savunma kurgusunu, Barcelona’da teknik direktörlüğünü yapan Luis Henrique’nin ise hücum planlarını kendine örnek aldığını söyleyen Arda Turan, “Simeone ve Enrique’nin taktikleri benim için büyük bir ayna oldu. Onlar her zaman şampiyon olamasalarda maçlarda harika taktisyenlik yaptılar. Hem kulüpte, hem de LaLiga’da bir şeyler değiştirmek kolay değil. Onların oyun tarzlarını geliştirebilirsek bu bizim için mükemmel olur” dedi ve ekledi,
“Hayalim sadece bir şeyler kazanmak değil, ülkemin kaderini değiştirmek. Herkese örnek olmak istiyorum. Tabii ki ben bir Cruyff değilim, onun gibi olamam ama Türk futbolunda bir şeyleri değiştirmeyi istiyorum.”
Turan bunlara ek olarak, “Simeone’nin harika bir teknik direktör olduğunu biliyordum ama şimdi aynı mesleği yaptığım için onu çok daha iyi anlıyorum, onunla daha fazla empati kuruyorum. Onun ulaştığı tarihi başarıları yakalamak kolay değil” de dedi.

‘Sadece topa sahip olmuyoruz, koşuyoruz da’

Süper Lig’e yükselmeye gün sayan Eyüpspor’un mevcut sezonda sergilediği performansla ilgili, “Çok çalıştık ve takımla beklenenden çok daha kısa sürede başarılı olacağız. Oyun tarzımız, ne Süper Lig’de ne de 1. Lig’deki rakiplerimizde var. Sadece topa sahip olmuyoruz. Aynı zamanda koşuyoruz. Bu oyun tarzımız nedeniyle çok mutluyum.” şeklinde konuşan Turan, “İki kuralım vardır: Gelecek için asla söz vermem ve asla yalan söylemem. Oyuncu olarak başardıklarımı teknik direktör olarak da başarmayı hayal ediyorum.” dedi.

‘En önemlisi herkesin birbirini sevmesi’

Esprili bir dille, “Simeone 25 yıl sonra takımdan ayrılırsa Atletico’nun başına geçebilirim” yorumunu yapan Arda Turan, bir futbol takımını başarıya götürecek en önemli etkeni de şu ifadelerle açıkladı,
“Herkesin saygıdan bahsetmesi normal ama benim için en önemli şey oyuncuların birbirini ve teknik ekibi sevmesi. Benim zamanımda Atletico Madrid’in soyunma odası böyleydi. Başarı, takım birliğiyle başlar.”

Arda Turan’ın çalıştırdığı Eyüpspor, 1. Lig’in bitimine yedi hafta kala en yakın rakibi Göztepe’nin sekiz puan önünde liderlik koltuğunda oturuyor.

Arda Turan İspanya'da futbol oynarken vergi kaçırdığını kabul ettiArda Turan İspanya’da futbol oynarken vergi kaçırdığını kabul etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.