Luka Doncic yetmedi, Lakers üst üste ikinci kez kazandı

NBA'de Los Angeles Lakers, sahasında konuk ettiği Dallas Mavericks'i 127-110 yendi. Dallas'ta Luka Doncic'in triple double performansı yetersiz kaldı.

Spor 18 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Lakers'tan kritik galibiyet.

NBA’de mücadele hız kesmeden devam ediyor. Sezon İçi Turnuvası’nı şampiyon tamamladıktan sonra bir türlü istikrar bulamayan Los Angeles Lakers, Luka Doncic önderliğindeki Dallas Mavericks’le karşılaştı. Üç maç sonra sahalara dönen Luka takımı adına öne çıkan isim olurken Kyrie Irving ve diğer arkadaşlarından beklediği katkıyı alamadı. Lakers’ta LeBron James ve Anthony Davis gibi yıldızların yanı sıra D’Angelo Russell da iyi performans sergiledi. Lakers maçı 127-110 kazandı.

Üç sayı çizgisinin gerisinden 40’ta 11 gibi son derece düşük bir yüzdeyle oynayan Mavericks’te Luka 33 sayı, 13 ribaunt ve 10 asist yaptı ancak yeterli olmadı. Lakers cephesinde Russell 29 sayı atarken Davis 28 sayı, 12 ribaunt ve 9 asistle oynayıp kariyerinin üçüncü triple double’ını bir asistle kaçırdı. LeBron 25 sayı, 8 ribaunt, 8 asist yaptı.

Anthony Davis, Lakers'ı galibiyete taşıdıAnthony Davis, Lakers’ı galibiyete taşıdı

Alperen ve Rockets New York’ta çıkamadı

Milli basketbolcu Alperen Şengün’ün formasını giydiği Houston Rockets zorlu New York Knicks deplasmanına çıktı. Ev sahibi ekipte Julius Randle ve Jalen Brunson gibi yıldız oyuncular öne çıktılar ve takımlarını galibiyete taşıdılar. Randle 31 sayı ve 8 ribauntla oynarken Brunson 30 sayı ve 7 asist üretti. Houston’da 18 sayı, 10 ribaunt, 5 asist, 4 blok üreten Alperen dışında Fred VanVleet 24 sayı kaydetti.

NBA’de gecenin diğer sonuçları:

Detroit Pistons – Minnesota Timberwolves 117-124

Toronto Raptors – Miami Heat 121-97

Cleveland Cavaliers – Milwaukee Bucks 135-95

Boston Celtics – San Antonio Spurs 117-98

Atlanta Hawks – Orlando Magic 106-104

New Orleans Pelicans – Charlotte Hornets 132-112

Portland Trail Blazers – Brooklyn Nets

Utah Jazz ve Golden State Warriors arasındaki mücadele, Warriors asistan koçu Milojevic’in ölümü nedeniyle ertelendi.

Eski Galatasaraylı Milojevic hayatını kaybettiEski Galatasaraylı Milojevic hayatını kaybetti

Siakam Pacers’da

Gecenin başında bir de takas gerçekleşti. Uzun süredir Toronto’nun elinden çıkarması beklenen Pascal Siakam Indiana Pacers’ın yolunu tuttu. Pacers Siakam karşılığında Toronto’ya Bruce Brown ve üç tane birinci tur draft hakkı gönderdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.