Filistin etkisi… Beşiktaşlı Rosier’in transfer yolu böyle açıldı

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Nice İsrail-Gazze savaşıyla alakalı yaptığı paylaşımdan sonra yolunu ayırdığı Youcef Atal yerine Beşiktaş'tan Valentin Rosier'yi kiraladı.

Spor 19 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Valentin Rosier Nice'te.

Hamas’ın 7 Ekim 2023 tarihinde İsrail’e saldırması sonucu Ortadoğu’da başlayan savaş spor sahalarını da etkiledi. Birçok futbolcu ve farklı branştan sporcular İsrail-Gazze savaşıyla alakalı paylaşımlar yaptı. Bu paylaşımlar söz konusu sporcuların başına dert açtı.

Yaptığı Filistin yanlısı paylaşım sebebiyle başı derde giren isimlerden biri de Nice’in Cezayirli sağ bek oyuncusu Youcef Atal oldu. Atal Filistinli bir vaizin Tanrı’ya ‘Yahudiler için kara bir gün’ yaşatması için dua ettiği ve İsrail’e ‘taş atan’ Gazzelilerin ‘eline’ destek vermesini istediği bir video paylaştı. Oyuncu önce kadro dışı bırakıldı ardından yedi maç ve 45 bin euro para cezası aldı.

Youcef Atal ve yaptığı paylaşımın ekran görüntüsü.

Atal her ne kadar paylaşımı kaldırıp ardından özür dilese de hakkındaki duruşma sonucunda sekiz ay hapis cezasına çarptırıldı. 2018 yılında Belçika’nın Kortrijk takımından üç milyon euro karşılığında transfer edilen Cezayirlinin Fransa’daki kariyeri böylelikle sona erecekti. Son olarak 7 Ekim tarihinde kadroda yer alan futbolcu o günden beri kadro dışı. Söz konusu olayların ardından Nice’in doğal olarak bir sağ bek ihtiyacı doğdu. Fransız ekibi bu ihtiyacı direksiyonu Türkiye’ye kırarak karşılamak istedi.

Beş kadro dışının üçüyle yollar ayrıldı

Nice, Atal olayının ardından sağ bekteki boşluğu Beşiktaş’ın Fransız ismi Valentin Rosier ile doldurma kararı aldı. Aralık başında oynanan ve 3-1 biten Fenerbahçe derbisinden sonra kadro dışı bırakılan beş futbolcudan biri olan Rosier satın alma opsiyonuyla Nice takımına kiralandı. Rosier bu sezon Beşiktaş formasıyla çıktığı 21 maçta iki asist yapmıştı.

Fenerbahçe maçı sonrası Eric Bailly, Jean Onana, Vincent Aboubakar ve Rachid Ghezzal’la beraber Rosier de kadro dışı kalmıştı. Siyah-beyazlı kulüpler birer lig, kupa ve Süper Kupa zaferi yaşayan deneyimli isim kariyerine en azından yarım sezonluğuna ülkesinde devam edecek. Beşiktaş’ta kadro dışı bırakılan isimlerden Rachid Ghezzal affedilmiş, Eric Bailly’nin sözleşmesi feshedilmiş Jean Onana ise bir başka Ligue 1 takımı Marsilya’ya kiralık olarak gönderilmişti.

Eski Beşiktaşlı golünü attı, Fas Afrika Kupası'na iyi başladıEski Beşiktaşlı golünü attı, Fas Afrika Kupası’na iyi başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.