Gaye Erkan’ın babası konuştu, bir çalışanı tokatladığı iddiasını ‘Düğmeye bastılar’ diye yanıtladı

Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan, hakkında çıkan iddiaları reddederek yasal süreç başlatacaklarını söyledi. Erkan, 'Birileri düğmeye bastı ne yazık ki. Yalan haberleri, sistematik olarak devreye aldılar. Böyle bir şey mümkün mü?' dedi.

Ekonomi 20 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Haziran ayında göreve gelen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, babası Erol Erkan'ın Büşra Bozkurt'u işten attığı iddiasıyla başlayan zorlu bir sınavdan geçiyor.

Türkiye günlerdir Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve babası ve hatta annesi hakkında konuşuyor. Adeta gündüz kuşağı programlarındaki konularla yarışan bu gündemdeki son durakta, Başkan Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan’ın açıklamaları var.

Konunun gündeme taşınmasına Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten atıldığını belirterek Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayette bulunduğu ortaya çıkan Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt neden oldu.

Bozkurt dün de Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer’e konuştu. Başkan Erkan’ın yaptığı “yalanlama” niteliğindeki açıklamalarına tepki gösteren Bozkurt, “Başkan hanım yalanlama mesajı yayınladığına göre, muhtemelen benim ve benim gibi çok sayıda çalışana babası tarafından baskı ve zulüm yaşatıldığından haberdar değil. Başkan hanım 23 Aralık 2023’te ABD’ye gitti. Ben babasının bir talimatıyla 28 Aralık’ta işten atıldım. 1 aya yaklaştı, başkan ABD’den dönmedi. Kendisiyle o yüzden konuşup mağduriyetimi iletemedim. Erol Bey’in talimatlarına karşı çıkabilecek bankada bir tek kişi bile bulamazsınız. Bir personeli asansörde tokatladığı bütün bankada konuşuluyor. Bu personeli işten attığı, sonra şikayet edeceğini duyunca geri işe aldığını bankada duymayan kalmadı. Başkan hanımın bunlardan haberi var mı bilmiyorum” dedi.

Başkanın babasından yalanlama

Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan’ın Merkez Bankası’nda çalışan Büşra Bozkurt’u işten çıkardığı iddiasının ardından bir başka kadın çalışan da Erol Erkan tarafından tokatlandığını öne sürdü. Büşra Bozkurt söylediklerinin yalan değil eksik olduğunu savunurken, Patronlar Dünyası’ndan Toygun Atilla’ya konuşan Erol Erkan ise “Böyle bir şey mümkün mü? Benim de bir kızım var. O da benim kızım sayılır. Bu tür bir komploya nasıl alet oldu, şaşırdım doğrusu” dedi. Erkan hakkında çıkan haberlerle ilgili olarak şunları söyledi:

Merkez Bankası'nda sular durulmuyor: 'Gaye Erkan'ın babası bir çalışanı tokatladı' iddiasıMerkez Bankası’nda sular durulmuyor: ‘Gaye Erkan’ın babası bir çalışanı tokatladı’ iddiası

 

“Birileri düğmeye bastı ne yazık ki. Yalan haberleri, sistematik olarak devreye aldılar. Bu süreç 5 Ocak ve öncesinde başladı. Merkez Bankası’nda çalışan, bugünkü dayak attığım söylenen Kübra adlı bir kadın çalışan, Başkan ile görüşmek istiyor. Ancak Başkan ABD’de olduğu için görüşemiyor. Annesi ve babası olarak bizimle görüşmek istiyor. Bize anlattıkları dehşet vericiydi. Güya ben Kübra Hanım’ı tokatlamışım. Güya ben bir kadın çalışanı tokatlamışım diyerek bankada dedikodu çıkarılacak ve haber yapılacakmış. WhatsApp mesajlarında da Kübra adlı çalışanın adını kullanarak bizlere iftira atılacağı, başkanın da bizler üzerinden yıpratılarak itibarının yerlere serileceği amaçlanmıştı. Akşam da kendisine teşekkür mesajı gönderdik. Yaptığı tam anlamıyla bir insanlık örneğiydi. Mesajlarda görebilirsiniz. Tarih 5 ve 6 Ocak. Kübra kızımız, sağ olsun Gaye Hanımla görüşmek için de bayağı çabalamış. Mesajlarda da belirtildiği gibi atılan iftiraya alet olmak istemiyor Kübra kızımız. Diyor ki ‘Ben kim olursa olsun iftiradan, kul hakkından korkarım. İnanıyorum ki er ya da geç, her şey ortaya çıkacak.'”

Erol Erkan, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın ve aile olarak da kendilerinin yargı sürecini başlatacağını aktardı.

Hafize Gaye Erkan olayı büyüyecekHafize Gaye Erkan olayı büyüyecek

Ekonomi yönetimine Gaye Erkan bombası düştüEkonomi yönetimine Gaye Erkan bombası düştü

Bomba kulis: Gaye Erkan 18 gündür ABD’de; Merkez Bankası'ndan ayrılması istenebilirBomba kulis: Gaye Erkan 18 gündür ABD’de; Merkez Bankası’ndan ayrılması istenebilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.