Snooker’a Suudi vizyonu, 167 artık mümkün

Suudi Arabistan’da 4-6 Mart tarihlerinde ilk profesyonel Snooker turnuvası düzenlenecek. Turnuvanın ufak (!) bir farkı olacak. Bir frame'de alınabilecek en yüksek skor 147’yi yakalayan oyuncuları ekstra 20 puan değerinde altın bir top bekliyor.

Spor 20 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Snooker'da Suudi devrimi 167 puan geliyor.

Suudi Arabistan, “Riyadh Season” kapsamında snooker’a ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 7 kez Dünya Şampiyonu Ronnie O’Sullivan ve Judd Trump’ın da katılacağı açıklanan etkinliğe dünya sıralamasında ilk 8 sırada bulunan isimlerin yanı sıra iki de wildcard’lı oyuncunun katılması bekleniyor. İngiliz organizatör Eddie Hearn toplam ödül havuzunun 1 milyon dolar olacağını açıkladı.

Müsabakalar snooker’ın klasik kurallarıyla oynanacak, ancak maksimum puana ulaşan oyuncular için frame’i 167’de kapatma imkanı oluşturan “Riyad sezonu topu” yeni rekorların önünü açacak. Bu aşamada altın topun oyun boyunca masada olup olmayacağı ise henüz açıklanmadı.

'Roket' yine ateşlendi! Efsane böyle yazılır‘Roket’ yine ateşlendi! Efsane böyle yazılır

 

Suudi Arabistan Genel Eğlence Otoritesi başkanı Turki Alalshikh ülkesinde ilk kez profesyonel bir snooker turnuvasına ev sahipliği yapacak olmanın heyecan verici olduğunu söyledi. Snooker’ın patronu Steve Dawson ise Arabistan’da bir etkinlik düzenlemeyi ayrıcalık olarak nitelendirdi. Riyad’da olmayı “Snooker için büyük bir atılım, yeni bir bölgede yeni bir macera” şeklinde niteleyen Dawson bölgeye bu sporu getirmenin önemine değindi.

Suudi Arabistan’ın sporun her dalına olan ilgisi sürüyor. Suudi Vizyonu kapsamında maç günü iptal olan Türkiye Süper Kupası’nın yanı sıra İtalya ve İspanya Süper Kupası, dev boks müsabakaları, Formula 1 ve WWE gibi birbirinden farklı spor dallarına ait önemli müsabakalara ev sahipliği yapan, teniste gelecek yılların ATP finalleri için 5 yıllık anlaşma imzalayıp 2034 Dünya Kupası için de tek aday olarak kalan ülkede snooker’ın Suudlara özel eklenen yeni kuralıyla nasıl bir hal alacağı merakla bekleniyor.

Suudi Arabistan 'süper' hayal kırıklığı sürüyorSuudi Arabistan ‘süper’ hayal kırıklığı sürüyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.