Sultanlar’ın Milletler Ligi rakipleri belli oldu, açılış Japonya’yla Antalya’da

Geçtiğimiz yaz katıldığı tüm turnuvaları kazanan Filenin Sultanları’nın 2024 Voleybol Milletler Ligi (VNL) maç takvimi belli oldu. Öte yandan bu sezon ilk kez lige katılacak Filenin Efeleri'nin de takvimi açıklandı.

Spor 20 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Sultanlar'ın maç programı açıklandı.

Dünya sıralamasının ilk basamağında bulunan Filenin Sultanları, şampiyonluk unvanını korumak için parkede yerini alacak. Grup aşamasında karşılaşacağı rakipleri ve maç programı belli olan Milliler ilk karşılaşmasını kendi seyircisi önünde Japonya’ya karşı oynayacak. Antalya’da düzenlenecek birinci etapta sırasıyla Japonya, Hollanda, İtalya ve bu turnuvada ilk kez boy gösterecek olan Fransa’ya karşı sahne alacak olan kırmızı beyazlılar, kalan grup maçlarını ABD’nin Texas eyaleti ve Hong Kong’da oynayacak.

Turnuva statüsü gereği Millilerin grup aşamasında karşılaşmayacağı takımlar da belli oldu. Tokyo Olimpiyatları öncesi eleme turnuvasında mağlup edilen Polonya, 2023 Milletler Ligi’nde 3-0’la rahat geçilen Kanada ve komşu ülke Bulgaristan Filenin Sultanları’yla eşleşmeyen takımlar oldu.

Eda Erdem heykelinin açılışı için tarih verildi: 8 Mart haftası…Eda Erdem heykelinin açılışı için tarih verildi: 8 Mart haftası…

2 Haziran’da ABD’yle, 15 Haziran’da ise Çin’le deplasmanda kozlarını paylaşacak olan Milliler grup aşamasının kapanışını 16 Haziran günü Brezilya karşısında yapacak.

Bu yıl 6’ncı kez düzenlenecek olan Milletler Ligi, 3 farklı kıtada müsabakalara ev sahipliği yapıp voleybol severlere şölen havası yaşatacak. Final etabına ev sahipliği yapacak ülkenin henüz açıklanmadığı VNL’de mücadele edecek takımlar, Olimpiyat öncesi son testlerini vermiş olacaklar.

İşte Sultanlar’ın maç programı.

Efeler de açılışı Antalya’da yapacak

Voleybol Milletler ligi heyecanı ülkemizde bu yaz erkeklerde de yaşanacak. Tarihinde ilk kez turnuvada boy gösterecek olan Filenin Efeleri açılışı tıpkı Filenin Sultanları gibi Antalya’da yapacak. 21 Mayıs günü Kanada’yla tarihinin ilk VNL maçına çıkacak olan Efeler ev sahibi olduğu kalan maçlarda sırasıyla Hollanda, Fransa ve ABD’yi ağırlayacak. Milliler 2. hafta maçlarını Japonya, 3. hafta maçlarını ise Slovenya’da oynayacak ve Polonya’nın Lodz kentinde gerçekleşecek final etabına yükselmeye çalışacak.

Efeler’in statü gereği eşleşmeyeceği takımlar da kura çekimi sonucu belli oldu. Brezilya, Japonya ve Küba ay yıldızlıların ilk VNL deneyiminde maç yapmayacağı ülkeler olarak belirlendi.

Efeler’in programıysa böyle.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.