Filenin Sultanları Tayland’ı rahat geçti, final vizesi aldı

Uluslar Ligi'nde Türkiye, Tayland'ı 3-0 yenerek ABD'de yapılacak ve 8 takımın mücadele edeceği final turuna kalmayı garantiledi. Milli Takım, bu galibiyetle son iki maç öncesi 3. sıraya çıktı.

Spor 30 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Filenin Sultanları ev sahibi Tayland önünde rahat bir maç çıkadı.

Uluslar Ligi’nde 3. ayak maçları Tayland’da yapılıyor. Filenin Sultanları bu etapta Japonya’ya 3-2 kaybettikten sonra ikinci maçını ev sahibi Tayland ile yaptı. Brezilya’nın Kanada’ya 3-2 yenilmesiyle Türkiye’ye sıralamada 3. sıraya çıkma şansı doğmuştu. Alınacak 3 puanla Türkiye’ye ABD’de yapılacak final turuna katılmayı da garantileyecekti.

17 yaşındaki voleybolcu Miray Karasu hayatını kaybetti17 yaşındaki voleybolcu Miray Karasu hayatını kaybetti

8000 kişinin doldurduğu salonda bu bilinçle sahaya çıkan Filenin Sultanları özellikle bloklarla Tayland hücumlarını durdurdu. Derya Cebecioğlu’nun hücumda etkili olmasıyla setin başında 5 sayılık farkı yakaladık. Bundan sonra setin ortalarına kadar karşılıklı sayılar alındı. 16-12’den sonra yine bloklar çalışmaya başladı. 19-12 olunca Taylan mola aldı. Setin sonuna kadar üstünlüğünü sürdüren Türkiye 25-15’lik skorla 1-0 öne geçti.

İkinci sete iyi başlayan Tayland oldu. Ev sahibi 5-2 öne geçtikten sonra İlkin Aydın’ın servis turunda 6 sayılık seriyle Türkiye 8-5 öne geçti. Tayland mola almak zorunda kaldı. Bundan sonra da kontrolü ele geçiren Filenin Sultanları bloklarla farkı açmayı başardı. Skor 15-7 olunca Tayland ikinci molasını da kullanmak zorunda kaldı. Setin sonuna kadar rahat bir oyun sergileyen Türkiye ikinci seti de 25 -15 kazandı.

Üçüncü sete Taylan 3 sayılık bir seriyle başladı. Türkiye mola almak zorunda kaldı. Bu dakikadan iki takım karşılıklı sayılar aldı. Türkiye 13-12 ile sette ilk kez öne geçti. Eda Erdem’in blok sayıları ile skor 15-12 olunca Tayland mola aldı. Skor avantajını bırakmayan ve farkı açan Filenin Sultanları seti 25-20, maçı da 3-0 kazandı. Bu sonuçla Türkiye, turnuvada ilk 8 takım arasında kalmayı garantiledi ve son iki maç öncesi 3. sıraya çıktı. 10. maçında 7. galibiyetini alan ve puanını 23’e çıkaran Türkiye, Tayland turunda son iki maçını Brezilya ve Hırvatistan ile yapacak.

Uzaklarda doğdular, 'Bizim çocuklar' oldularUzaklarda doğdular, ‘Bizim çocuklar’ oldular

Turnuvanın formatı

Turnuvada ilk 8 sırayı alan takımlar ABD’de yapılacak final turunda karşı karşıya gelecek. Statüye göre ev sahibi ABD ilk 8’e kalmayı garantilediği için 1 numaralı seri başı olacak. Play-off usulüne göre 1-8 2-7, 3-6 ve 4-5 eşleşmesi olacak. Kazananlar son dörde kalacak. Yarı finalde kazananlar final, kaybedenler üçüncülük maçı yapacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.