UEFA Uluslar Ligi’nde kura heyecanı

UEFA Uluslar Ligi'nde 2024-25 sezonu kuraları perşembe akşamı çekilecek. Türkiye'nin B Ligi'nde yer alacağı turnuvada toplam 54 Avrupa ülkesi mücadele edecek.

Spor 8 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

B grubundaki rakiplerinin belirleneceği kuraya dördüncü torbadan katılacak Türkiye Eylül ila Kasım 2024 arasındaki grup aşaması maçlarında sahne alacak. Türkiye’nin de bulunduğu B Ligi’nde torbalar şu şekilde:
1. torba: Avusturya, Çekya, İngiltere, Galler
2. torba: Finlandiya, Ukrayna, İzlanda, Norveç
3. torba: Slovenya, İrlanda, Arnavutluk, Karadağ
4. torba: Gürcistan, Yunanistan, Türkiye, Kazakistan.

Formatında herhangi bir değişikliğe gidilmeyen Uluslar Ligi’nde takımlar birbirinden farklı hedefler için mücadele edecek. A Ligi’nde gruplarını ilk iki sırada tamamlayan sekiz takım iki ayaklı çeyrek finallerde mücadele edecek. Bu eşleşmelerin galipleri Haziran 2025’teki final turnuvasına katılacak. B ve C Liglerindeki dört grup birincisinin yanı sıra D Ligi’ndeki iki grup birincisi A, B ve C Liglerine yükselecek. A ve B Liglerinde dördüncü sırayı alan takımlar otomatik olarak B ve C Liglerine düşecek. C Ligi’nde dördüncü sırayı alan en kötü iki takım da D Ligi’ne gidecek. A Ligi’nin üçüncü sıradaki takımları ve B Ligi’nin ikincileri, B Ligi’nin üçüncü sıradaki takımları ve C Ligi’nin ikincileri, iki ayaklı play-off maçı oynayacak. C Ligi’nin dördüncü sıradaki en iyi iki takımı ile D Ligi’nin iki ikincisi arasında da play-off mücadelesi yapılacak.

Hazırlık maçları da belli oldu

A Milli Futbol Takımı’nın Euro 2024’e hazırlık sürecinde oynayacağı dostluk maçlarından ikisi de belli oldu. Ay-yıldızlılar 22 Mart’ta Macaristan’a, 26 Mart’ta ise Avusturya’ya konuk olacak. Avusturya’yla başkent Viyana’daki Ernst Happel Stadı’nda karşılaşacak milliler bu stadyumda daha önce EURO 2008’de oynadığı çeyrek final karşılaşmasında Hırvatistan’ı penaltı atışları sonucunda elemişti.

Türkiye, Macaristan ve Avusturya ile 17. kez karşılaşacak. Milli takım Macaristan’la sekizi resmi olmak üzere oynadığı 16 maçta dört galibiyet, iki beraberlik ve 10 yenilgi yaşadı.
Milliler Avusturya ile yaptığı 10’u resmi 16 müsabakanın ise yedisini kazandı, birinde berabere kaldı, sekizinden mağlubiyetle ayrıldı.
Türkiye’nin yanı sıra Macaristan ve Avusturya da 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda mücadele edecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.