Cardiff’te Türkiye’nin liderlik maçı

Euro 2024'e katılmayı garantileyen Türkiye, turnuvaya katılma umudunu son maça taşıyan Galler önünde liderlik için sahaya çıkacak. Cardiff'te alınacak puan diğer maçlara bakmadan millileri hedefe ulaştıracak.

Spor 21 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Hazırlık maçında Almanya'yı Berlin'de 3-2 yenen Türkiye, Galler maçına moralli çıkacak.

Türkiye, Euro 2024 Elemeleri D Grubu sekizinci ve son maçında deplasmanda Galler ile karşı karşıya gelecek. Cardiff City Stadı’nda oynanacak maç saat 22.45’te başlayacak. Karşılaşmayı Slovenya Futbol Federasyonundan hakem Matej Jug yönetecek. Mücadelenin yardımcı hakemliklerini Matej Zunic ve Manuel Vidali, dördüncü hakemliğini ise Martin Matosa üstlenecek. Müsabaka TRT 1’den naklen yayımlanacak.

Hedef grubu lider bitirmek

Euro 2024’e katılma hakkını son maçlar öncesinde elde eden A Milli Futbol Takımı, Galler deplasmanında kaybetmemesi halinde grup lideri olarak Almanya’nın ev sahipliği yapacağı turnuvaya katılacak. Son maçlar öncesinde Türkiye 16 puanla liderlik koltuğunda yer alırken, sahasında Ermenistan’ı konuk edecek Hırvatistan ise 13 puanla ikinci sırada bulunuyor. Galler ise 11 puan ile üçüncü durumda. Ay-yıldızlı ekibe ikili averajda üstünlüğü bulunan Hırvatistan’ın grup liderliği için şansı sürüyor. Milli Takım, Galler’den alacağı puan ya da puanlarla, Hırvatistan-Ermenistan maçının sonucuna bakılmaksınız grubu lider olarak tamamlamayı garantileyecek. Grup ikinciliği için ise Hırvatistan ve Galler’in son maçlar öncesinde çekişmesi devam ediyor.

 

Emre Akbaba oynayamayacak

Almanya maçında İlkay Gündoğan ile çarpışıp sakatlanan Emre Akbaba bu mücadelede forma giyemeyecek. Hakan Çalhanoğlu rahatsızlığı ve eşinin doğmu yapacak olması, Cengiz Ünder de hazır olmaması nedeniyle kadrodan çıkarılmıştı.

Türkiye’nin Galler’e karşı üç galibiyeti var

Türkiye, Galler’le dokuzuncu kez rakip olacak. Milliler, tamamı resmi olan bu maçlarda üç galibiyet, dört yenilgi ve beraberlik beraberlik aldı. Ay-yıldızlılar, Galler’le son olarak 19 Haziran 2023’te Euro 2024 elemelerinde karşı karşıya geldi. Milli takım mücadeleyi Umut Nayir ve Arda Güler’in golleriyle 2-0 kazandı.

İki ülke A milli futbol takımları arasında yapılan maçlarda alınan sonuçlar şöyle…

19.06.2023 (Samsun- Avrupa Şampiyonası Elemeleri) Türkiye – Galler 2-0

16.06.2021 (Bakü-Euro 2020) Türkiye- Galler 0-2

20.08.1997 (İstanbul- Dünya Kupası Elemeleri) Türkiye- Galler 6-4

14.12.1996 (Cardiff -Dünya Kupası Elemeleri) Galler -Türkiye 0-0

25.03.1981 (Ankara-Dünya Kupası Elemeleri) Türkiye- Galler 0-1

15.10.1980 (Cardiff-Dünya Kupası Elemeleri) Galler – Türkiye 4-0

21.11.1979 (İzmir-Avrupa Şampiyonası Elemeleri) Türkiye- Galler 1-0

29.11.1978 (Wrexham-Avrupa Şampiyonası Elemeleri) Galler – Türkiye 1-0

Genç Türkler Berlin'i fethetti, Türkiye Almanya'yı 3-2 yendiGenç Türkler Berlin’i fethetti, Türkiye Almanya’yı 3-2 yendi

Vincenzo Montella yönetiminde dördüncü maç

Türkiye, İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella yönetiminde dördüncü maçına Galler karşısında çıkacak. Montella yönetiminde oynadığı ilk üç karşılaşmayı da kazanan Türkiye, bu maçlarda 8 gol atarken, kalesinde 2 gol gördü. İtalyan teknik direktör yönetiminde Türkiye’nin aldığı sonuçlar şöyle…

Hırvatistan – Türkiye 0-1

Türkiye – Letonya 4-0

Almanya -Türkiye 2-3

Montella maç öncesi yorumlarında tarihte bir ilki başararak gruptan lider çıkmak istediklerini anlattı. Deneyimli teknik direktör rotasyon yapıp yapmayacağı sorusuna “Kadroya 29 futbolcu çağırdık. Bazı sakatlıklar oldu ama buraya gelen her futbolcu 11’de oynayabilecek durumda. Maçtan maça kadro değişebilir. Rakibin özelliklerine göre bir 11 çıkarabiliriz.” diye yanıt verdi.

İtalyan, Kenan Yıldız’la alakalı “Kenan Yıldız büyük bir potansiyele sahip. Şu andan itibaren farklı bir kariyere alışması gerekiyor ve o başarıyı yönetmesi gerekiyor. Herkesin beklentisi de farklı olacak. Beni performansıyla mutlu eden bir futbolcu.” dedi.

Kanayan yaraya, parlayan pansuman: Kenan YıldızKanayan yaraya, parlayan pansuman: Kenan Yıldız

Kadro seçimi yaparken dikkat ettiği konuları açıklayan Montella “Kadro seçimi yapacağım zaman hem şimdiyi hem de geleceğe bakıyorum. Altay ve Rıdvan şu anda takımlarında süre almıyorlar ama eminim zamanla süre alacaklardır. Yaş ortalaması olarak çok genç bir takım olabiliriz. Doğru bir karışımla daha iyi olabilirsiniz. Genele baktığınızda kazanan ve başarı yakalayan takımlar 24, 25, 26 yaş ortalamasında oluyor.” dedi.

Bugün için tek planın kazanmak olduğunu hatırlatan Montella, devşirme oyuncu konusuyla ilgili “Sacha için spekülasyonları duymuştum. Gedson’u ilk kez duyuyorum. Bir futbolcunun Türk olması için 5 sene oynaması gerekiyor. Aslında bunun cevabı ortada. Kalbi Türkiye ile atan her futbolcuyu kucaklayacağız. Ben de yabancıyım ama kalbim Türkiye ile atıyor.” sözlerini söyledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.