Rusya, Türkiye’yle ilişkilerde Erdoğan’ın açıklamalarına bakıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova Türkiye'deki hükümetin Rusya ve ABD'yle dengeli ilişkiler yürütmesini bekleyip beklemediklerine dair soruya her şeyden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına odaklandıklarını belirterek cevapladı: 'Böyle yapıcı tutumu memnuniyetle karşılıyoruz.'

Dünya 9 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Haftalık basın toplantısında gündemdeki konulara dair soruları yanıtlayan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Rusya-Türkiye ilişkilerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına odaklandıklarını belirtti. 

Zaharova, Türkiye’deki hükümetin Rusya ve ABD ile dengeli ilişkiler yürütmesini bekleyip beklemediklerine dair soruyu, her şeyden önce Erdoğan’ın karşılıklı yarar sağlayan çok yönlü işbirliğini geliştirme niyetli açıklamalarına odaklandıklarını belirterek cevapladı.

Zaharova, “Böyle yapıcı bir tutumu memnuniyetle karşılıyoruz. Kendi payımıza böyle ikili bir anlayışın uygulanmasını teşvik edeceğiz ve ortaya çıkması gereken sonuçları takip edeceğiz” dedi.

Ukrayna savaşının 449'uncu günü: Zelenski G7'ye bizzat katılabilir, Rusya'dan Leviathan filminin yapımcısına tutuklama kararıUkrayna savaşının 449’uncu günü: Zelenski G7’ye bizzat katılabilir, Rusya’dan Leviathan filminin yapımcısına tutuklama kararı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.