Bayer Leverkusen rüyası sürüyor… Bu kez 90+1

Bundesliga lideri Bayer Leverkusen iki kez geriye düştüğü zorlu Leipzig deplasmanında 90+1'de bulduğu golle üç puanı aldı. Dortmund fark attı. Bundesliga'da günün sonuçları...

Spor 21 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Bundesliga’nın 18’inci haftasında Leipzig ile Bayer Leverkusen karşı karşıya geldi. Red Bull Arena’da oynanan müsabakada ilk gol Leipzig’den geldi. 7. dakikada Xavi Simons takımını öne geçirdi. İlk yarı 1-0 Leipzig’in üstünlüğüyle bitti.

İkinci yarıya Leverkusen golle başladı. 47’de Xavi Alonso’nun takımının yaptığı harika paslaşmalardan sonra Nathan Tella topu boş kaleye gönderdi. 56’da Leverkusen’in kullandığı korner bir anda Leipzig atağına dönüştü. Ev sahibinde Lois Openda düzgün bir vuruşla Leipzig’i tekrar öne geçirdi.

Arsenal'in beş yıldızlı 'Crystal' keyfi, Toney muhteşem döndüArsenal’in beş yıldızlı ‘Crystal’ keyfi, Toney muhteşem döndü

Sonucu Leverkusen’in kornerleri belirledi

Attığı kornerden gol giyen Leverkusen’in yanıtı yine duran toplardan oldu. Birbirine çok benzeyen pozisyonlarda 63’te Jonathan Tah ve 90+1’de Hincapie köşe vuruşundan gelen topları arka direkte ağlara gönderdi. Leverkusen teknik heyeti ve futbolcuları galibiyet golünden sonra büyük sevinç yaşadı. 3-2’lik galibiyetin ardından Bayer Leverkusen puanını 48 yaparak iki maçı eksik Bayern Münih’le arasındaki puan farkını yediye çıkardı. Leipzig ise 33 puanda kaldı.

Dortmund, Köln’e acımadı


Bir diğer maçta ligde alt sıralarda bulunan Köln Borussia Dortmund’u konuk etti. Deplasman takımı 12 ve 61’de Donyell Malen, 58’de Niclas Füllkrug ve 90. dakikada Youssoufa Moukoko’nun attığı gollerle sahadan 4-0 galip ayrıldı. Puanını 33 yapan Dortmund beşinci sırada. Köln ise 11 puanda kaldı.

Fransa kupası karıştı! Pankart kavgasıFransa kupası karıştı! Pankart kavgası

Bundesliga’daki günün diğer maçlarındaki sonuçlar şöyle…

Freiburg – Hoffenheim 3-2

Darmstadt – Eintracnt Frankfurt 2-2

Heidenheim – Wolfsburg 1-1

Bochum – Sttutgart 1-0

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.