Bu işte tuhaflık var: Ece’nin otopsi raporu iki yıldır çıkmıyor

İzmir'deki restoranda yemek yedikten sonra rahatsızlanıp hayatını kaybeden ve kayıtlarda ölüm nedeni 'belirsiz' olan Ece Melisa'nın annesi kanseri yendi ancak yaklaşık iki yıldır kızının otopsi raporunu bekliyor ki hukuki mücadelesini sürdürebilsin.

Gündem 22 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Restoranda yediği yemeğin ardından hastanelik oldu, henüz beş yaşında hayata gözlerini yumdu, kanseri yenen acılı annesi yaklaşık iki yıldır hâlâ otopsi raporunu bekliyor. Rapor gelirse kızı Ece’nin gerçek ölüm sebebini belirlemek için hukuk mücadelesi başlatacak.

Belçika’dan tatil için Aydın’ın Didim ilçesindeki yazlık evlerine gelen emlak danışmanı 38 yaşındaki Cihan Mercankaya, eşi Hasret Mercankaya ve beş yaşındaki çocukları Ece Melisa ile Ege 13 Nisan 2022’de İzmir’in Gaziemir ilçesindeki restoranda yemek yediler. Dört kişilik aile yemekten sonra Didim’e döndü. Bir süre sonra Hasret Mercankaya ile çocukları rahatsızlandı. Didim Devlet Hastanesi’ne birkaç kez giden anne ve iki çocuğuna teşhis konamadı. Ece Melisa 17 Nisan’da ağırlaşınca aile fertleri yine aynı hastaneye gitti.

İzmir’deki restoranda yemek yedikten sonra rahatsızlanıp hayatını kaybeden ve ölüm nedeni “belirsiz” olarak kayıtlara geçen Ece Melisa’nın annesi kanseri yendiğini açıkladı.

Ölüm nedeni belirsiz

Ece Melisa ile durumu daha iyi olan annesi Hasret Mercankaya Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne, Ege Mercankaya bir gün sonra Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Hasret Mercankaya taburcu edilirken kızı Ece Melisa kurtarılamadı. Ege Mercankaya da tedavisinin ardından 13 Haziran 2022’de taburcu edildi. Ece Melisa’nın ön otopsi raporunda ölüm nedeni ‘belirsiz’ olarak kayda geçti. Ece Melisa’dan alınan örneklerle yapılan detaylı otopsinin sonucu ise henüz çıkmadı.

İzmir’de yediği yemeğin ardından rahatsızlanıp hayatını kaybeden Ece Melisa’nın otopsi raporu hâlâ çıkmadı.

‘Kanseri yendim, ama kızımın otopsi raporu hâlâ çıkmadı’

Kızını kaybetmenin acısını yaşayan Hasret Mercankaya bu süreçte meme kanserine yakalandı. Tedavi için eşi ve oğlu ile Belçika’ya dönen Hasret Mercankaya’nın sol memesi operasyonla alındı. Operasyondan sonra ayrıca hem kalp yetmezliği hem de zatürre tanısı konan Hasret Mercankaya’dan nihayet iyi haber geldi. Kanseri yendiğini belirten Hasret Mercankaya 649 gündür kızı Ece’nin otopsi raporunu beklediğini hatırlattı: “Kanseri yendiğimi öğrendim. Hiçbir kanser hücresi kalmamış. Bunu duyduğumda sevindim. Düşünün kanser gibi bir hastalığı yendim ama kızımın otopsi raporu hâlâ çıkmadı. Yeter artık, kanseri yendiğime bile sevinemiyorum” dedi.

5 yaşındaki Ece Melissa neden öldü? 550 günlük sır...5 yaşındaki Ece Melissa neden öldü? 550 günlük sır…

Talihsiz aile: Önce balon balığı zehirlenmesi sonra trafik kazasıTalihsiz aile: Önce balon balığı zehirlenmesi sonra trafik kazası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.