Saadet Partisi kararını verdi: İmamoğlu’yla görüşmedik, adayımızı açıklayacağız

Basında Saadet Partisi'nin İstanbul adayını 28 Ocak'ta açıklayacağı yazıldı ama 10Haber'e konuşan Saadet Partisi Grup Başkanvekili henüz tarihin netleşmediğini söyledi. Ayrıca adayın da kesinleşmediğini belirten Kaya 'çalışmalar sürüyor' dedi.

Siyaset 23 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya.

Türkiye 14 Mayıs 2023’teki genel seçimlerin ardından şimdi de 31 Mart’ta sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “İstanbul’u kaybedersek Türkiye’yi kaybederiz” demişti. Erdoğan’ın bu sözlerini kamuoyuna duyuransa 26 Eylül 2017’deki yazısıyla Abdulkadir Selvi’ydi. Selvi yazıyı AK Parti’nin yıllar sonra ilk kez kaybedeceği 2019 yılındaki seçimlerden iki yıl önce kaleme almıştı.

Erdoğan’ın kendi siyasi yaşamında da mihenk taşı olan İstanbul’u seçimlerde kaybetmesi AK Parti’nin de moralini bozmuştu ve yerel seçimde de yarışın en fazla kızışacağı ilin de megakent olması bekleniyordu. Nitekim öyle de oldu. AK Parti adayını eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum olarak duyurdu. CHP’nin adayıysa 2019 seçiminin galibi mevcut başkan Ekrem İmamoğlu oldu. DEM Parti’nin yol haritası belirsiz, ancak CHP ile DEM Parti’nin son görüşmesinden ‘komisyonların çalışması’ kararı çıktı. Şu anda DEM Parti’nin aday çıkarıp çıkarmayacağı belirsizliğini koruyor ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim mesajını CHP’yi DEM Parti üzerinden hedef alarak veriyor.

Dün İstanbul’a dair bir karar da Saadet Partisi tarafından duyuruldu. Basında yer alan habere göre Saadet Partisi 28 Ocak Pazar günü saat 12.00’de Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde İstanbul Belediye Başkan adayını açıklayacak. 10Haber’e konuşan Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya aday çıkaracaklarının kesin olduğunu, ama kamuoyuna duyurulacak tarihin henüz netleşmediğini söyledi. İmamoğlu’nun 19 Eylül’deki açıklaması “İstanbul’da ittifak oluşturulabilir mi?” sorusuna neden olmuştu. İmamoğlu “Yüzde 55’e yakın bir oyla bir belediye başkanı seçildi ve bütün kötülükleri bertaraf etti. Demokrasiye yapılmak istenen ağır darbeleri ortadan kaldırdık. Bu bağlamda önemli bir sonuç ve önemli bir ittifak süreciydi. Bu yönüyle hem tabandaki o büyük toplumsal ittifakın, İstanbul İttifakı’nın kurulabileceğine hem de siyasi ittifakların da müzakere edilebileceğine olan inancım hâlâ tam” demişti.

Kaya Saadet Partisi’nin aday çıkaracağının en başından beri kesin olduğunu söyledi ve İmamoğlu’nun bu açıklamasını seçmen bazında yaptığını düşündüğünü belirtti. CHP ile görüşmelerin tıkandığına dair fikirler oluşmaması gerektiğini de aktaran Kaya bu kararın CHP ile DEM Parti arasındaki İstanbul görüşmeleriyle de alakalı olmadığını ifade etti.

Kaya “Bizim baştan beri sürecimiz aday çıkarmak yönündeydi. ‘Olmadı da bu kararı aldık’ gibi bir durum yok. CHP ile DEM Parti görüşmeleriyle alakalı değil. “Bizimle görüştüler ve çözemedik” gibi bir durum söz konusu değil, baştan beri aynıyız. Geçen seçimde de kendi adayımızı çıkarmıştık. Saadet Partisi’nin aday çıkarmaması gibi bir seçenek bu zamana kadar hiçbir çevrede konuşulmadı. Kendi çalışmalarımız olgunlaşmaya başladı. 3 Şubat’ta Ankara’da aday tanıtım toplantımız var. Ya orada ya da ondan önce uygun görülen bir takvimde süreç açıklanmış olur. Saadet Partisi’nin aday göstereceği isim kesin değil, aday çıkaracağı kesin. Komisyonlar çalışmaya devam ediyor” dedi.

Twitter’daki “Fikir, ilke değil kişi peşinde koşanlar, ilkeleri koşuda sırtlarında yük olarak görür” paylaşımına da açıklık getiren Kaya paylaşımın Türkiye siyasetine dair olduğunu, İstanbul’la alakalı olmadığını söyledi.

Saadet Partisi ‘Allah’ın gazabı’nı affetmiyor: Ortaya çıkarılmalıSaadet Partisi ‘Allah’ın gazabı’nı affetmiyor: Ortaya çıkarılmalı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.