19 yıl önceki cinayetin katili yakalandı: Kuzeninin kimliğiyle saklanmış

İstanbul’da 19 yıl önce işlenen cinayetin katili yakalandı. Zanlının yıllarca amcasının oğlunun adına düzenlenen sahte kimlikle saklandığı ortaya çıktı. Katil cinayeti neden işlediğinin sorulması üzerine “Namus için” yanıtı verdi.

Gündem 24 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İstanbul Kadıköy’de 19 yıl önce işlenen cinayetin katil zanlısı yakalandı. Eşi Ayşe Ö. ve eşinin dayısı Sami Akbulut’u defalarca bıçaklayarak öldüren Ali Ö. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı ve sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Kasım 2005’te iddialara göre alkollü eve gelen Ali Ö. eşi Ayşe Ö. ile tartıştı. Tartışma üzerine Ayşe Ö. yardım için dayısı Sami Akbulut’u çağırdı. Ali Ö. eve gelen eşinin dayısıyla da tartışmaya başladı. Ve tartışma sonunda eşini ve dayısı Sami Akbulut’u bıçakladı. 22 bıçak darbesi alan Sami Akbulut hayatını kaybetti. Ayşe Özey olayda ağır yaralandı. Katil zanlısı olaydan sonra sırra kadem bastı.

Geçmiş yıllara ait dosyaları yeniden açan Cinayet Büro Amirliği ekipleri 19 yıl önce Kadıköy’de işlenen cinayetle ilgili çalışma başlattı.

19 yıllık cinayet ancak geçen yıl çözüldü; azmettirici öldükten sonra19 yıllık cinayet ancak geçen yıl çözüldü; azmettirici öldükten sonra

Olayın yaşandığı yeri, görgü tanıklarının ifadelerini ve çeşitli ipuçlarını değerlendiren polis zanlının cinayetten hemen sonra memleketi Adana’ya kaçtığını, beş yıl boyunca orada saklandığını belirledi. Zanlının amcasının oğlu Mehmet Ö. adına sahte kimlik düzenlediği ve yıllarca bu şekilde hayatını sürdürdüğü ortaya çıktı.

Olayla ilgili geniş, kapsamlı bir çalışma yürüten Cinayet Büro Amirliği ekipleri Ali Ö.’nün yaşadığı yeri tespit etti, geçenlerde Pendik’te yakaladı.

Ali Ö. adliyeye sevk edilirken cinayetle ilgili olarak yöneltilen soruya “Namus için” diye yanıt verdi.

19 yıllık kuyu cinayetinin sırrı çözüldü: Katil oğluymuş19 yıllık kuyu cinayetinin sırrı çözüldü: Katil oğluymuş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.