Engelli depremzedenin tekerlekli sandalyesini çaldılar

Hatay'da yaşayan depremzede Süleyman Onat yürüme engelli ve sadece tekerlekli sandalyeyle dışarı çıkabiliyor. Ama 21 Ocak'ta dışarı çıkması için tek imkanı olan tekerlekli sandalyesi çalındı ve artık büyük depremi yaşadığı evinden çıkamıyor.

Gündem 24 Ocak 2024
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Süleyman Onat dışarı çıkabilmek için tek imkanı olan tekerlekli sandalyesi çalınınca eve hapsoldu.

Yürüme engelli Süleyman Onat 6 Şubat depremlerinin yıktığı Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşıyor ve  üç gün önce büyük bir vicdansızlık yaşadı;  Kurtuluş Mahallesi Şehit Alparslan Koca Caddesi’ndeki evinin önündeki kaldırıma akülü tekerlekli sandalyesini bırakmıştı Süleyman Onat. Ancak sabah uyandığında sandalyesini her zaman bıraktığı yerde göremedi, çalınmıştı.

Durumu hemen polise haber verdi Onat, aracını belediye başkanının verdiğini söyledi ve yaşadığı zorluğu şöyle anlattı:

“Akülü sandalyem olmazsa eve hapis durumdayım. Bir yere gidemem, sürünerek gitmek zorunda kalacağım. Benim gibi birinin aracını çalarak çok ayıp etti. İhtiyacı mı var vicdansızın.”

Hırsızlık anı güvenlik kameralarına da yansıdı.

Süleyman Onat’ın komşusu Şerif Batuhan da tepkili. “Ayaklarını kullanamıyor, akülü sandalye ile hareket edebiliyor. Biz de binerken ya da inerken yardımcı oluyoruz” diyen Şerif Batıhan olayı duyunca kameralara baktıklarını söyledi ve gördüklerini şöyle anlattı:

“Biri geliyor, önce yanında geçiyor, sonra tekrar dönüp geliyor. Yola indirmeye çalışıyor. Hatta yoldan geçen biri de yardımcı oluyor. Binip gidiyor. Bunun adına vicdansızlık diyorum. Bu kardeşimizi bu halde bırakması insanlığa yaraşır bir şey değil.”

Evden çıkamayan Süleyman Onat tekerli sandalyesinin bulunmasını bekliyor.

Hatay’ı su bastı: Nedeni kontrolsüz yıkımlarHatay’ı su bastı: Nedeni kontrolsüz yıkımlar

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.