Real Madrid Xavi’yi hedef aldı: Şampiyonlukları şüpheli

İspanya'nın iki dev kulübü Real Madrid ile Barcelona arasında hakem gerilimi yaşanıyor. Katalan takımının teknik direktörü Xavi'nin suçlamasına Real Madrid'den çok sert yanıt geldi.

Spor 24 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Xavi, Real Madrid'ın 2-0 geriden gelip 3-2 kazandığı Almeria maçı hakkında açıklama yaptı.

LaLiga’da Real Madrid 2-0 yenik duruma düştüğü maçta Almeira’yi 3-2 yenerek liderliğini sürdürdü. Özellikle Vinicus Junior’un karşılaşmayı 2-2’ye getiren golünde elle oynamasının es geçildiği iddia edildi. Hakem Francisco Jose Hernandez Maeso ve VAR’da bulunan Alejandro Hernandez büyük eleştiri aldı.

Karşılaşma sonunda Almeira tarafı hakemlere büyük tepki gösterirken futbolculardan Marc Pubill “Birisi burada kazanamayacağımıza karar verdi ve sonuç da bu oldu. Puanlarımızı bizden çaldılar” dedi.

Real Madrid ikinci yarıda açıldı, son saniyede üç puana uzandıReal Madrid ikinci yarıda açıldı, son saniyede üç puana uzandı

Xavi’den imalı sözler

Barcelona Teknik Direktörü Xavi Hernandez de Real Madrid – Almeria maçı hakemi hakkında konuşarak “LaLiga’yı kazanmak zor olacak. Bazı şeyleri kontrol edemiyoruz ve bunu herkes gördü” dedi.

Real Madrid’den Xavi’ye sert yanıt

Real Madrid kulüp televizyonundan Xavi’nin açıklamalarına yanıt verdi. Açıklamada şöyle dendi: ”Xavi’nin ‘La Liga’da tuhaf şeyler oluyor’ demesi ilginç çünkü kendi kulübü 20 yıl boyunca hakemlerin başkan yardımcısına 8 milyon dolar ödemesini normal bulmuştu. Xavi’nin Barcelona’daki 600 maçı ve tüm şampiyonlukları şüphe altında. Hakim ve savcılık bunu söylüyor.”

Negreira davasına gönderme

Real Madrid halen yargı aşamasında olan Barelona’nın eski İspanya Hakem Teknik Kurulu Başkan Yardımcısı Jose Maria Enriquez Negreira’ya ait şirkete yaptığı ödemeye gönderme yaptı. Savcılık Barcelona’nn 2001-2018 arasında Negreira’ya ait Dasnil 95 SL adlı şirkete 7,3 milyon euro ödeme yaptığını belirlemişti. Hem Negreira hem de Barcelona kulübü ödemelerin yapıldığını kabul ediyor. Barcelona lehine bir şey yapılmadığını savunan Negreira futbolcuların hakemlere nasıl davranması gerektiği konusunda danışmanlık yapıldığını söylüyor. Barcelona ise aldıkları danışmanlık hizmetinin profesyonel kulüplerde yaygın bir uygulama olduğunu savunuyor.

Barcelona Başkanı'na resmen soruşturma! Küme düşme korkusuBarcelona Başkanı’na resmen soruşturma! Küme düşme korkusu

Barcelona küme düşebilir

Davanın sonucuna göre İspanya Futbol Federasyonu mevcut disiplin yönetmeliği uyarınca Barcelona’ya para cezasının yanı sıra küme düşürme, hatta beş yıla kadar liglerden men cezası verilebilecek.

Barcelona’nın en başarılı dönemi

Toplam 26 şampiyonluğu bulunan Barcelona’nın en başarılı dönemi 2000’li yıllardan sonraya dayanıyor. Katalanlar 10 şampiyonluğu soruşturma açılan dönemde kazandı. Şu an Barcelona’nın başında bulunan Xavi de kazanılan şampiyonluklarda kadroda yer almıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.