Fas’ı Ziyech taşıdı… İşte Afrika Kupası eşleşmeleri

Afrika Kupası’nda grup maçları sona erdi. Eşleşmeler belli olurken Fas'ı son 16 turuna Galatasaraylı Hakim Ziyech'in attığı gol taşıdı.

Spor 25 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Tunus, Güney Afrika'ya gol atamayınca turnuvaya veda etti.

Afrika Kupası’nda E Grubu’nda oynanan üçüncü maçlardan gol sesi çıkmadı. Namibya ile Mali, Güney Afrika ile de Tunus’un karşı karşıya geldiği iki mücadele de 0-0 sonuçlandı. Bu sonuçlarda grupta beş puana yükselen Mali’yi, 4’er puana sahip Güney Afrika ve Namibya takip etti. Tunus ise iki puanla son sırada yer aldı. Grubu ilk iki sırada bitiren Mali ve Güney Afrika doğrudan bir üst tura yükseldi. Üçüncü sırada kalan Nambiya ise en iyi üçüncüler kontenjanından adını son 16’ya yazdırdı.

F Grubu’nda oynanan maçlar da kısır skorlara sahne oldu. Zambiya’yı Galatasaray’lı Hakim Ziyech’in attığı golle 1-0 geçen Fas grubu lider bitirdi ve tur atladı. Zambiya ise iki puanda kalarak turnuvaya veda etti. Grubun diğer maçında karşı karşıya gelen Demokratik Kongo ve Tanzanya 0-0 berabere kaldı. Arthur Masuaku’nun 90 dakika süre bulduğu maçta Cedric Bakambu 22 dakika oynadı. Bu beraberlikle grubu ikinci sırada bitiren Demokratik Kongo son 16’ya yükselirken Tanzanya grubu son sırada bitirdi.

Irak halkını sokaklara döktü! Son saniyede üçte üçIrak halkını sokaklara döktü! Son saniyede üçte üç

Afrika Kupası’nda en iyi üçüncüler sıralaması da netleşti. Dörder puanlı Gine ve Nambiya’nın yanı sıra üçer puan toplayan Moritanya ve ev sahibi Fildişi Sahili gruplarından çıkma başarısı gösterdi. iki puanda kalan Zambiya ve Gana turnuvaya veda etti.

Grup maçlarının sona ermesiyle son 16 eşleşmeleri şöyle oldu:

Angola – Nambiya

Nijerya – Kamerun

Ekvator Ginesi – Gine

Mısır – Demokratik Kongo

Yeşil Burun Adaları – Moritanya

Senegal – Fildişi Sahili

Mali – Burkina Faso

Fas – Güney Afrika

Bayern Münih kazandı, Nedad Bjelica kızardıBayern Münih kazandı, Nedad Bjelica kızardı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.