Beşiktaş da güvenlik engeline takıldı: Hapoel maçı Slovenya’da

Beşiktaş'ın EuroCup A Grubu 18. haftasında oynayacağı Hapoel Tel Aviv karşılaşması güvenlik endişesi nedeniyle Slovenya'nın Ljubljana kentine alındı.

Spor 26 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Beşiktaş'ın Hapoel'i ağırlayacağı maç Slovenya'ya alındı.

7 Ekim tarihinde başlayan İsrail-Gazze savaşının etkisi Türk basketbolu üzerinde sürüyor. Son olarak Fenerbahçe, Maccabi Tel Aviv’i ağırlayacağı maçı Ataşehir yerine Litvanya’nın Panevezys kentinde oynamıştı. Fenerbahçe yöneticisi Can Gebetaş, devletten gelen istek doğrultusunda böyle bir karar aldıklarını söylemişti. Kanarya’ya Litvanya havası yaramış ve 109-74’lük galibiyetle ülkeye dönülmüştü. Galatasaray da Hapoel Jerusalem ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi karşılaşmasını İstanbul’da oynayamamış, maç 85-70 İsrail takımı üstünlüğüyle bitmişti.

EuroCup’taki Türk ekibi Beşiktaş da bu iki takımla aynı kaderi paylaşacak. Son olarak London Lions deplasmanından 93-72 mağlup dönen Beşiktaş, İsrail ekibi Hapoel Tel-Aviv’le oynayacağı maç için yeniden yurtdışına gidecek. Kulüpten yapılan açıklama “Beşiktaş Emlakjet Takımımızla Hapoel Tel Aviv arasında 7 Şubat Çarşamba günü saat 20.00’de BJK Emlakjet Spor Kompleksi’nde oynanması planlanan BKT EuroCup A grubu 18. maçı, aynı gün seyircilere açık olarak Slovenya Ljubljana Arena Stozice’de oynanacaktır” dendi.

Kara Kartal ilk 16 hafta sonunda aldığı 9 galibiyetle A Grubu’nun 5. sırasında yer alıyor. Hapoel ise 16 maçta 11 galibiyetle 2. sırada bulunuyor. Beşiktaş, Hapoel maçı öncesi 17. haftada 30 Ocak günü Paris’i konuk edecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.